εκπαιδευτικοί
Γνωμοδότηση του ΝΣΚ οδήγησε σε «πάγωμα» ορισμένων συντάξεων, καθώς αναφέρει πως οι δ.υ. δεν μπορούν να εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη πριν από την ηλικία των 62 ετών.

Ο ν. 4336/2015 (Κατρούγκαλου) εκτός από την αύξηση των ηλικιακών ορίων προέβλεπε μια μεταβατική περίοδο έως τις 31/12/21.

Παράλληλα σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ οδήγησε σε «πάγωμα» ορισμένων συντάξεων, καθώς αναφέρει πως οι δ.υ. δεν μπορούν να εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη πριν από την ηλικία των 62 ετών.

Ως ημίμετρο πιθανολογείται στο νέο σχέδιο νόμου να υπάρξει διάταξη που να διατηρεί το ανωτέρω δικαίωμα έως τα τέλη του τρέχοντος έτους και να το καταργεί από το 2023. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται όσοι εκπαιδευτικοί έκαναν αίτηση το 2022 αλλά το μέτρο για τους υπόλοιπους καθίσταται ανενεργό καθώς δεν προβλέπεται να έχουν το δικαίωμα υποβολής παραίτησης έως τις 31/12.

Σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θόδωρο Τσούχλο, "το όλο θέμα είχε απασχολήσει την ΟΛΜΕ από την αρχή της Άνοιξης, όπου είχαμε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό μας, αλλά και την ανάγκη πλήρους διευθέτησης.

Μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. εστάλη αίτημα (26/9) άμεσης συνάντησης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παν. Τσακλόγλου.

Αναμένοντας την θετική επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος, ως Ομοσπονδία έχουμε το καθήκον να προβάλουμε, αλλά και να διαπραγματευτούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Πάγιες θέσεις για μείωση των ετών, αλλά και των ορίων συνταξιοδότησής μας. Οι συγκεκριμένες, όπως και άλλες που άπτονται των οικονομικών είναι αποφάσεις του 20ου μας Συνεδρίου, τις οποίες οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα στις δράσεις και κινητοποιήσεις μας".

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

bullying_1
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου - Λεκτική...
Χανιά: Οργή για τα απανωτά περιστατικά βίας σε σχολείο - Μέτρα ζητούν οι γονείς
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!
Η χούντα έφτιαξε το άρθρο 16 «για να μην υπάρχει άλλη φωνή, πέρα από την ελεγχόμενη τότε κρατική φωνή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»!
Πιερρακάκης: Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και το άρθρο 16 ως κατάλοιπο της...χούντας!