ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε κινητοποίηση έξω από το ΥΠΑΙΘ στις 29 Σεπτεμβρίου καλούν οι εκπαιδευτικοί για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία

Ο Σύλλογός «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» συμμετέχει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 17:00, για τα μεγάλα προβλήματα των 3 Ειδικών Δημοτικών και των 3 Ειδικών Νηπιαγωγείων του συλλόγου: Κτιριακό, κενά σε ΕΕΠ κι ΕΒΠ, έλλειψη μεταφοράς των παιδιών, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας αλλά και απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένων των οξυμένων προβλημάτων, οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

Χρηματοδότηση για να εξασφαλιστούν οι αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων (εξοπλισμός, εποπτικό υλικό, είδη καθαριότητας, …θέρμανση…).

Συγκεκριμένα για τη μεταφορά: 50 παιδιά μένουν έξω από τα ειδικά σχολεία μας (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρόζα Ιμβριώτη, 1ο, 2ο Ειδικά Νηπιαγωγεία και 1ο, 2ο Ειδικά Δημοτικά ΕΛΕΠΑΠ) λόγω έλλειψης μεταφοράς. Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ, Περιφέρεια Αττικής και Α΄ Διεύθυνση να το λύσουν τώρα. Διεκδικούμε Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφοράς μαθητών!

Να καλυφθούν τώρα τα κενά στα Ειδικά Σχολεία! Λείπουν 14 ΕΕΠ και 3 ΕΒΠ στα Ειδικά μας σχολεία αλλά και αρκετοί που έχουν αιτηθεί στα δημόσια και καταλήγουν οι γονείς να πληρώνουν π.χ. νοσηλευτές και όχι μόνο.

Να καλυφθούν τώρα τα μεγάλα κενά στην Παράλληλη Στήριξη στα Γενικά Σχολεία, ώστε να έχει κάθε παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τον ειδικό εκπαιδευτικό του (κι όχι να έχει κάθε εκπαιδευτικός 2 και 3 παιδιά)! Να καταργηθεί η διάταξη ή παράλληλη ή ΕΒΠ.

Απαιτούμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα των ειδικών μας σχολείων και συγκεκριμένα: Να στεγαστεί επιτέλους το επί 15 χρόνια αστέγαστο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βύρωνα! Να στεγαστούν τα 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 1ο Ειδικό Δημοτικά ΕΛΕΠΑΠ σε σύγχρονο δημόσιο κτίριο (κι όχι στην ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ που στεγάζονται τώρα). Να στεγαστούν τα 2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ σε κατάλληλο σύγχρονο δημόσιο κτίριο (κι όχι στο ακατάλληλο για ειδικά σχολεία κτίριο ενός παλιού Γυμνασίου που στεγάζονται τώρα). Να συντηρηθεί εκ βάθρων το ιστορικό Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη στην Καισαριανή. Να χτιστεί νέο κτίριο για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρόζα Ιμβριώτη (που τώρα στοιβάζεται σε μια μικρή αίθουσα του Δημοτικού).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

λωριδα-δρομος
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η πτώση των βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
oaed-epidoma-anergia-anergoi.jpg
ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι ενστάσεις για τις 2.260 θέσεις στα υπ. Περιβάλλοντος και Ασύλου
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις 2.260 θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης
ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι ενστάσεις για τις 2.260 θέσεις στα υπ. Περιβάλλοντος και Ασύλου