Τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις: «Τιμωρούμε τους μαθητές, αντί να λειτουργήσουμε παιδαγωγικά»
«Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν και πρέπει να συζητήσουν ουσιαστικούς τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών» προτείνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

«Η Υπουργός Παιδείας ζητάει από τους καθηγητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη να «κάνουν μάθημα» μέσω της γνωστής πλατφόρμας Webex» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «”μάθημα” στη διάρκεια καταλήψεων οδηγεί σε απώλειες διδακτικών ωρών και απουσίες για τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη κι επομένως ουσιαστικά τους τιμωρούμε αντί να λειτουργήσουμε παιδαγωγικά».

«Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καθιστούμε επομένως σαφές πως οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε νομικό, ηθικό και παιδαγωγικό έρεισμα να μην κάνουν Webex στη διάρκεια των καταλήψεων. Όταν αυτές σταματήσουν, οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν και πρέπει να συζητήσουν ουσιαστικούς τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών» τονίζει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Υπουργός Παιδείας ζητάει από τους καθηγητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη να «κάνουν μάθημα» μέσω της γνωστής πλατφόρμας Webex. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση (10-09-2021), η οποία απαντήθηκε με εξώδικο από την ΑΔΕΔΥ. Περικοπές μισθών, με τις οποίες, κατά την προσφιλή τακτική της, απείλησε η υπουργός ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να εξετάσουν τα αιτήματα των μαθητών και να προβούν σε διάλογο με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Εκπαίδευση, πολλά εκ των οποίων οφείλονται στην πολιτική της κυβέρνησης. Με απειλές και τιμωρίες Παιδεία δεν γίνεται. Ούτε είναι η τηλεκπαίδευση πανάκεια δια πάσαν νόσον – καταλήψεις, σεισμούς, καταποντισμούς, κακοκαιρίες. Ξέρουμε όλοι πως ουσιαστικό μάθημα μέσω Webex δεν γίνεται! Το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο, ακόμα και μετά τη διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης, ζητά να οριστούν ημέρες αναπλήρωσης αποκαλύπτει ότι αναγνωρίζει την αναποτελεσματικότητά της (ΦΕΚ 30-9-2021, που συμπληρώνει χωρίς να καταργεί το 21-10-2020).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ επισημαίνει πως «μάθημα» στη διάρκεια καταλήψεων οδηγεί σε απώλειες διδακτικών ωρών και απουσίες για τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη κι επομένως ουσιαστικά τους τιμωρούμε αντί να λειτουργήσουμε παιδαγωγικά. Επισημαίνουμε επίσης ότι φυσικός μας χώρος είναι το σχολείο και, αν πρόκειται να παράσχουμε τηλεκπαίδευση, θα το κάνουμε μόνο εκεί. Εξάλλου, θέλει μεγάλο θράσος να εγείρεις νομικές υποχρεώσεις όταν επέτρεψες το φακέλωμα χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών από τη Cisco και δεν συμμορφώθηκες ποτέ με το σύνολο των υποδείξεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι καθηγητές έχουμε χρέος να είμαστε κοντά στους μαθητές μας, να συζητάμε με σεβασμό για τα αιτήματά τους, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε μαζί τους ή να τους ποδηγετούμε. Έχουμε επίσης χρέος να αγωνιζόμαστε, και μέσω του σωματείου μας, για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και συνολικά των όρων διεξαγωγής του μαθήματος. (Αλήθεια, πόσες υποσχέσεις έχουν ακούσει μαθητές και γονείς και τι τελικά υλοποιήθηκε; Σε ποια κατάσταση άραγε είναι τα σχολεία στα Ανώγεια, στο Πάνορμο ή στην Ειδική Αγωγή;).

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καθιστούμε επομένως σαφές πως οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε νομικό, ηθικό και παιδαγωγικό έρεισμα να μην κάνουν Webex στη διάρκεια των καταλήψεων. Όταν αυτές σταματήσουν, οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν και πρέπει να συζητήσουν ουσιαστικούς τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Ρ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Σουρουλής Χρήστος

Αρσενάκης Αρσένιος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

VLASIS-VOULI
Υφυπ. Παιδείας Κ. Βλάσης: Κυρώσεις σε Διευθυντή Δημοτικού στην Αττική
Κυρώσεις σε Διευθυντή Δημοτικού στην Αττική για κλήρωση μαθητών στο Ολοήμερο – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή
Υφυπ. Παιδείας Κ. Βλάσης: Κυρώσεις σε Διευθυντή Δημοτικού στην Αττική
κινητοποιηση εκπαιδευτικών
«Ραντεβού» εκπαιδευτικών για τις διώξεις: Σήμερα στις 7 μμ στα Προπύλαια
Συγκέντρωση σήμερα 21/10 στα Προπύλαια (19:00) ενάντια στο νέο πειθαρχικό. Νέα κινητοποίηση 30/10 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για τη Χρ....
«Ραντεβού» εκπαιδευτικών για τις διώξεις: Σήμερα στις 7 μμ στα Προπύλαια
astynomia-kordela
Άγρια συμπλοκή οδηγών φορτηγών στον Νέο Κόσμο – Τρεις τραυματίες και πέντε συλλήψεις
Το επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από τροχαίο – Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Άγρια συμπλοκή οδηγών φορτηγών στον Νέο Κόσμο – Τρεις τραυματίες και πέντε συλλήψεις
αυτοκινητο
Αυτό είναι το νέο επάγγελμα που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα
Η συνεχής είσοδος νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην αγορά, αυξάνει την ανάγκη για την ύπαρξη εξειδικευμένων τεχνιτών
Αυτό είναι το νέο επάγγελμα που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα