asep_pinake_eidikis_agwgis_2022
Απάντηση του ΑΣΕΠ για την έκδοση των Οριστικών Πινάκων και τη δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων αναπληρωτών – μελών ΕΒΠ του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022

Ο έλεγχος και η έκδοση οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό 1ΕΑ/2022, που αφορά τους απορριπτέους αναπληρωτές - μέλη ΕΒΠ, θα γίνει με τη σειρά που εκδόθηκαν και οι πέντε προκηρύξεις, όπως απαντά ο ΑΣΕΠ σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

Όπως αναφέρει ο ΑΣΕΠ, στην απάντησή του, οριστικές απαντήσεις θα δοθούν στο πλαίσιο του κατ’ ένσταση ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα του Α.Σ.Ε.Π. με Σ.Π. 8 την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. 

Ακόμη, συμπληρώνει πως ως προς το θέμα του χρόνου της εξέτασης των ενστάσεων αυτών και της κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων της εν λόγω προκήρυξης, κρίνεται δέον να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των ενστάσεων της συγκεκριμένης προκήρυξης διενεργείται στο γενικότερο πλαίσιο των πολλών και ποικίλων αρμοδιοτήτων της Αρχής, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών και των πέντε προκηρύξεων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), για τις οποίες έχουν υποβληθεί συνολικά 80.160 αιτήσεις συμμετοχής (αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του έτους 2019) 

Η απάντηση του ΑΣΕΠ 

Το ΑΣΕΠ στην απάντησή του αφού παρέθεσε το θεσμικό πλαίσιο της διαδικασίας των αιτήσεων στα πλαίσια των σχετικών Προκηρύξεων επεσήμανε τα ακόλουθα: 

1.  H κατάταξη των υποψηφίων στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες γίνεται με βάση τα δηλωθέντα υπό αυτών στις αιτήσεις συμμετοχής τους μετά από σύγκρισή τους με τα στοιχεία που αποστέλλονται ως επιβεβαιωμένα από το Υπουργείο Παιδείας (Ο.Π.ΣΥ.Δ.). Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες προκύπτουν μετά την εξέταση των ενστάσεων και τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π, συνεπεία του οποίου ελέγχου είναι δυνατόν η κατάταξη των υποψηφίων να μεταβληθεί. Στο πλαίσιο του κατ’ ένσταση ελέγχου, το Α.Σ.Ε.Π. ελέγχει το πρώτον τα δικαιολογητικά των ενιστάμενων υποψηφίων, καθώς και των τυχόν καθ’ ών, και διορθώνει ενδεχόμενες πλημμέλειες και παραλείψεις που έλαβαν χώρα κατά την διαδικασία κατάρτισης και ανάρτησης των προσωρινών αξιολογικών πινάκων. 

2. Η αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π. αφορά στην έκδοση και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης. Η απόφαση για τον αριθμό των θέσεων ανά κλάδο εκπαιδευτικών που θα καλυφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες, το χρόνο διορισμού, καθώς και η απόφαση για την εφαρμογή της διάταξης της παρ.6 του άρθρου 63 του ν.4589/2019, περί πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από τους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες λόγω εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος εκφεύγουν της αρμοδιότητας της Αρχής. 

3. Ως προς το ειδικότερο θέμα που τίθεται με την Ερώτηση και άπτεται κρίσης επί προσόντων και δικαιολογητικών των απορριπτέων αναπληρωτών-μελών Ε.Β.Π. της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 λόγω έλλειψης τίτλου σπουδών, οριστικές απαντήσεις θα δοθούν στο πλαίσιο του κατ’ ένσταση ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα του Α.Σ.Ε.Π. με Σ.Π. 8 την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Επιπλέον, ως προς το θέμα του χρόνου της εξέτασης των ενστάσεων αυτών και της κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων της εν λόγω προκήρυξης, κρίνεται δέον να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των ενστάσεων της συγκεκριμένης προκήρυξης διενεργείται στο γενικότερο πλαίσιο των πολλών και ποικίλων αρμοδιοτήτων της Αρχής, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών και των πέντε (5) προκηρύξεων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), για τις οποίες έχουν υποβληθεί συνολικά 80.160 αιτήσεις συμμετοχής (αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του έτους 2019), η ολοκλήρωση των διαδικασιών άλλων προκηρύξεων με σειρά προτεραιότητας, η διενέργεια αναπληρώσεων παλαιότερων προκηρύξεων, ο έλεγχος διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η διενέργεια διαδικασιών επιλογής Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, η προετοιμασία του γραπτού διαγωνισμού με βάση την προκήρυξη 1Γ/2022 για την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) καθώς και του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4765/2021, αλλά και η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Συμβούλων του Α.Σ.Ε.Π. σε διάφορες Επιτροπές και Συμβούλια Επιλογής Οργάνων Διοίκησης (Σ.Ε.Π., ΕΙ.Σ.Ε.Π. κ.λπ.). 

4. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι από τους 80.160 υποψηφίους που κατατάχθηκαν στους σχετικούς προσωρινούς πίνακες των πέντε προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής του έτους 2022, υποβλήθηκαν συνολικά 6.204 εντάσεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων). Καίτοι αυτό το ποσοστό είναι σαφώς μικρότερο από το αντίστοιχο του 2019 (10,1%), ο απόλυτος αριθμός τους εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρόνο που θα απαιτηθεί για την έκδοση των τελικών πινάκων αξιολόγησης, εκτίμηση του οποίου δεν είναι δυνατόν να λάβει χώρα προ της μελέτης όλων των ενστάσεων και της αξιολόγησης των νομικών ζητημάτων που εγείρονται. 

Δείτε την απάντηση του ΑΣΕΠ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

16χρονος-θανατος
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Οι Συμμαθητές του προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, κρατώντας πανό «σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη. Δίνουμε εδώ...
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του