dimotiko
Είναι φανερό ότι οι επιτελείς του ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη

Για να το καταφέρεις αυτό στην αρχή συκοφαντείς τον εχθρό σου έτσι ώστε αφενός να του παραλύσεις κάθε διάθεση για αντίσταση και αφετέρου να τον απομονώσεις από τους φυσικούς του συμμάχους σε τέτοιο βαθμό που το θύμα να αποδεχθεί τη θυσία σα να είναι θέλημα Θεού.

Στο πλαίσιο αυτό, καιρό τώρα έχουν «εξαπολύσει», γνωστά για τη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους, «αρπακτικά» της δημοσιογραφίας τα οποία μαζί με τους παλατιανούς δημοσιογράφους και τη διευρυμένη ομάδα των «προθύμων» (τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ δεν δόθηκαν άδικα)  κάθε λίγο και λιγάκι «ξεσκονίζουν», σε απευθείας μετάδοση, τα γνωστά ρεφρέν τους για τους «τεμπέληδες εκπαιδευτικούς».

Οι τελευταίοι λόγω της αμορφωσιάς τους περί την «γεωμετρία» της Ιστορίας και θεωρώντας αμετάβλητους τους συσχετισμούς υπέρ της τάξης της οποίας αποτελούν τους οργανικούς διασκεδαστές της, δεν νιώθουν την ανάγκη των προσχημάτων. Έτσι μας παρέχουν αφειδώς τα διαπιστευτήρια και της χυδαιότητας και της μαυρίλας τους.

Ο αξιότιμος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης

Σε άρθρο του με τίτλο «Εκπαίδευση: Επιτέλους αξιολόγηση» ο πρώην πολυθεσίτης αλλά όχι ερημοσπίτης δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, που για πολλά χρόνια είχε μισθούς από 2-3 και 4 δουλειές ταυτόχρονα (θυμίζουμε 28 χρόνια στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 10 χρόνια στην ΕΡΤ, επί 14 χρόνια στο MEGA CHANNEL ως πολιτικός συντάκτης και επικεφαλής του τηλεοπτικού ρεπορτάζ,  επί 9 χρόνια γενικός διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΒΗΜΑ fm , CITY και Αθήνα 9,84, αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής στη REAL NEWS και REAL FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 κλπ) επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς επειδή, όπως σημειώνει «οι περισσότεροι θέλουν να μην αλλάξουν τη ρουτίνα τους. Με την καλοπέραση και τα προνόμια ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί».

Και συνεχίζει: «Δεν τους περνάει από το μυαλό να βάλουν πλάτη, όπως οφείλουν, να κρατήσουν την κοινωνία όρθια. Δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί υπάλληλοι. Αδιάφοροι είναι πολλοί από αυτούς, γιατί ουδείς τους αξιολογεί…Πέτυχαν να είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στον πλανήτη που δεν αξιολογούνται και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα πεπραγμένα τους. Από τους πωλητές των σούπερ μάρκετ μέχρι τους ακριβοπληρωμένους μάνατζερ των μεγάλων εταιρειών, η αξιολόγηση είναι καθημερινή και αυτονόητη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα επιμένουν ότι αυτό δεν τους αφορά…Δεν χρειάζονται ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι από το εξωτερικό για να ξαναβάλουν το Δημόσιο στις ράγες. Αρκεί οι επιθεωρητές να ξαναπιάσουν δουλειά.» 

Δικαίωμα του Γιάννη Πολίτη να θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Ωστόσο είναι προκλητικό ένας δημοσιογράφος που αμειβόταν για τις υπηρεσίες του 10 φορές περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό ή έναν γιατρό του δημοσίου νοσοκομείου ή έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή να μιλάει για προνόμια και καλοπέραση των δασκάλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου