στολη πανεπιστημιακης αστυνομιας
ΦΕΚ: Οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι, ωστόσο στον οπλισμό τους περιλαμβάνεται πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα

Μπορεί η πανεπιστημιακή Αστυνομία να συναντά παντού ισχυρές αντιδράσεις και να προκύπτει το αστείο της ανάγκης φύλαξής της από την ...αστυνομία και τα ΜΑΤ, ωστόσο σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τη Στολή, τον οπλισμό και τα ατομικά εφόδια Ειδικών Φρουρών και Ειδικών Φρουρών που συγκροτούν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Επίσης προκαλεί εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται σαφώς ότι οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι, εντούτοις στον οπλισμό τους περιλαμβάνεται πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα ή περίστροφο με ανάλογο αριθμό φυσιγγίων. Επίσης δύνανται, κατά την κρίση των οικείων διοικητών και κατόπιν διαταγής τους, να φέρουν υποπολυβόλο με ανάλογο αριθμό γεμιστήρων πλήρη φυσιγγίων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι ειδικοί φρουροί, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, φέρουν την κατωτέρω στολή, η σύνθεση και η περιγραφή της οποίας έχει ως εξής:

ΟΠΠΙ στολές ΦΕΚ

2. Επί των ειδών της ως άνω στολής φέρεται: α. το Διακριτικό Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο φέρεται στο μέσο του άνω μέρους της αριστεράς χειρίδας του χιτωνίου, των επενδυτών και της μπλούζας τύπου «πόλο» σε απόσταση περίπου πέντε (5) εκατοστών από το σημείο συρραφής της χειρίδας με τον κύριο κορμό των ως άνω ειδών

οππι

 β. ταινίες υφασμάτινης τσόχας ημικυκλικού σχήματος με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στο εξωτερικό τμήμα της περιμέτρου και «ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ» στο εσωτερικό τμήμα αυτής, με γράμματα χρώματος λευκού σε βαθυκύανο φόντο, οι οποίες φέρονται στο ύψος του σημείου συρραφής των χειρίδων με τον κύριο κορμό του χιτωνίου, των επενδυτών και της μπλούζας τύπου «πόλο»

οππι σημα

Ο οπλισμός

. Οι ειδικοί φρουροί, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, φέρουν τα ακόλουθα είδη:

α. Πιστόλι μετά θήκης αναρτήσεως, με πλήρη φυσιγγίων γεμιστήρα ή περίστροφο με ανάλογο αριθμό φυσιγγίων. β. Αστυνομική ράβδο. γ. Αλεξίσφαιρο γιλέκο. δ. Ηλεκτρικό φακό. ε. Ένα (1) ζεύγος χειροπέδων. στ. Ασύρματο. ζ. Αστυνομική σφυρίχτρα.

Επιπλέον των ανωτέρω, ανάλογα με το είδος και τη μορφή των αποστολών που αναλαμβάνονται, τις ειδικές συνθήκες, καθώς και τα στοιχεία, γενικά, που προσδιορίζουν αυτές (τόπο, χρόνο, στόχο κ.λπ.), δύνανται, κατά την κρίση των οικείων διοικητών και κατόπιν διαταγής τους, να φέρουν υποπολυβόλο με ανάλογο αριθμό γεμιστήρων πλήρη φυσιγγίων, το οποίο παραλαμβάνεται κατά το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας, μετά το πέρας της οποίας παραδίδεται, τηρουμένου προς τούτο ειδικού βιβλίου παράδοσης και παραλαβής από τις οικείες Υπηρεσίες.

3. Οι ειδικοί φρουροί που συγκροτούν τις Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρουν πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός των χώρων έδρας των Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 4777/2021.

Δείτε το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kallitexnika_sxoleia
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»
«Να συσταθεί κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για του καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου», ζητούν οι γονείς του Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου...
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»