φοιτητική κινητοποίηση
Πρυτανεία Κρήτης: "Νιώθουμε ότι παραβιάζεται το σπίτι μας με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια"

 

Σε πρωινή διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν και χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του ΑΠΘ, από νωρίς το πρωί σήμερα φωνάζουν συνθήματα κατά των ΟΠΠΙ (Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αλλά και κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου.

Θυμίζουμε πως, μέχρι αργά τη νύχτα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που αντιδρούν στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΑΠΘ, πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το Διοικητήριο (κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ), που είναι η έδρα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ αντιδρούν για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το Σάββατο (10/9) ορκίστηκαν 19 ειδικοί φρουροί που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, εκ των οποίων 12 τοποθετούνται στο Ηράκλειο, 4 στα Χανιά και 3 στο Ρέθυμνο

Oι εικόνες από την ορκωμοσία των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις ομάδες προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στις έδρες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, αιφνιδίασαν δυσάρεστα την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία έκανε λόγο για εν κρυπτώ εξελίξεις, καλώντας τη κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της.

Tόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης όσο και ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Κρήτη, ότι η ΟΠΠΙ περισσότερο θα προκαλέσει παρά θα λύσει προβλήματα στα ιδρύματα, τα οποία είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους.

 

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη από πόρους που θα προάγουν την έρευνα, τη γνώση και όχι από άσκοπες σπατάλες για «φρούρηση».

Να αυξήσει το υπουργείο Παιδείας την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, αντί να «ροκανίζει» τους πόρους των πανεπιστημίων για προσωπικό αχρείαστο και ασύνδετο με την αυτοτέλεια, την λειτουργία και τους σκοπούς ενός δημόσιου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»