«Τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ» - Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας που παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά ζητούν οι γονείς

Έκκληση να βρεθεί επιτέλους λύση μετά από τέσσερα χρόνια στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας απευθύνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. 

Όπως υπογραμμίζουν οι γονείς, «το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου». 

Παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει, αναφέρουν ότι οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει ...σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

«Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά» τονίζουν, υπογραμμίζοντας πως «τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει για Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας με τους χειρότερους οιωνούς. 

Το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου. 

Ο αριθμός των αιθουσών δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού, το κτίριο έχει τεράστια προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο, οι αίθουσες πλημμυρίζουν με τις πρώτες ψιχάλες κ.α. 

Δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που μας έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο μας δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

Η λειτουργία του σχολείου από μια κλωστή και να δε γίνουν άμεσα κινήσεις είναι βέβαιο ότι θα σπάσει. 

Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Όταν πραγματοποιούνται έργα μεγαλύτερης εμβέλειας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τότε τα μόνα πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως ή κάποιοι δε θέλουν ή πως κάποιοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει. 

ΣΗΜΕΡΑ 12/9/2022 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 16:00,
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,
ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
 

Ζητάμε την υποστήριξη όλων καθώς τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής