Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας: Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»-Άλυτο για 4 χρόνια το πρόβλημα της στέγασης
«Τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ» - Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας που παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά ζητούν οι γονείς

Έκκληση να βρεθεί επιτέλους λύση μετά από τέσσερα χρόνια στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας απευθύνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. 

Όπως υπογραμμίζουν οι γονείς, «το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου». 

Παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει, αναφέρουν ότι οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει ...σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

«Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά» τονίζουν, υπογραμμίζοντας πως «τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει για Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας με τους χειρότερους οιωνούς. 

Το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου. 

Ο αριθμός των αιθουσών δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού, το κτίριο έχει τεράστια προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο, οι αίθουσες πλημμυρίζουν με τις πρώτες ψιχάλες κ.α. 

Δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που μας έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο μας δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

Η λειτουργία του σχολείου από μια κλωστή και να δε γίνουν άμεσα κινήσεις είναι βέβαιο ότι θα σπάσει. 

Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Όταν πραγματοποιούνται έργα μεγαλύτερης εμβέλειας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τότε τα μόνα πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως ή κάποιοι δε θέλουν ή πως κάποιοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει. 

ΣΗΜΕΡΑ 12/9/2022 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 16:00,
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,
ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
 

Ζητάμε την υποστήριξη όλων καθώς τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα