Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας: Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»-Άλυτο για 4 χρόνια το πρόβλημα της στέγασης
«Τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ» - Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας που παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά ζητούν οι γονείς

Έκκληση να βρεθεί επιτέλους λύση μετά από τέσσερα χρόνια στο πρόβλημα της στέγασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αθήνας απευθύνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. 

Όπως υπογραμμίζουν οι γονείς, «το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου». 

Παρά τις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει, αναφέρουν ότι οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει ...σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

«Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά» τονίζουν, υπογραμμίζοντας πως «τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει για Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας με τους χειρότερους οιωνούς. 

Το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου παραμένει άλυτο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα κάτω από εντελώς απαράδεκτες συνθήκες, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις βασικές απαιτήσεις, όχι ενός καλλιτεχνικού σχολείου αλλά οποιουδήποτε σχολείου. 

Ο αριθμός των αιθουσών δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού, το κτίριο έχει τεράστια προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο, οι αίθουσες πλημμυρίζουν με τις πρώτες ψιχάλες κ.α. 

Δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που μας έχει υποσχεθεί ο δήμος Αθηναίων πως θα στεγαστεί το σχολείο μας δε φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και από την άλλη η διεύθυνση δευτεροβάθμιάς εκπαίδευσης  βλέπει σαν «λύση» τη μείωση του ήδη μικρού αριθμού εισακτέων, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει το σχολείο στον αργό θάνατο. 

Η λειτουργία του σχολείου από μια κλωστή και να δε γίνουν άμεσα κινήσεις είναι βέβαιο ότι θα σπάσει. 

Ζητάμε για μια ακόμη φορά να εισακουστούμε και να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά, ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Όταν πραγματοποιούνται έργα μεγαλύτερης εμβέλειας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τότε τα μόνα πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως ή κάποιοι δε θέλουν ή πως κάποιοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει. 

ΣΗΜΕΡΑ 12/9/2022 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 16:00,
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΦΕΝΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,
ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
 

Ζητάμε την υποστήριξη όλων καθώς τα καλλιτεχνικά σχολεία δεν είναι για τις ελίτ αλλά ίσως η μοναδική διέξοδος που έχουν κάποια παιδιά μέσα στο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις