«Η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη»

«Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και στις 27 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα καταβληθεί και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου». Αυτή την ενημέρωση παρείχε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας.

Λόγω της έντονης ανησυχίας πολλών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ο σύλλογος τονίζει πως «η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί την αμοιβή για ήδη παρεχόμενη εργασία», ζητώντας να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά από πολλά χρόνια εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, και μετά από μαζικούς, μακροχρόνιους αγώνες που δόθηκαν από τα Σωματεία, απέκτησαν μόνιμη σχέση εργασίας, όρος απαραίτητος για όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν τα σχολεία να λειτουργούν επαρκώς.

Όμως, πολλοί από τους νεοδιόριστους αναγκάστηκαν και πάλι να αφήσουν πίσω το σπίτι και την οικογένειά τους για τουλάχιστον δύο χρόνια, να αλλάξουν και πάλι τόπο διαμονής και εργασίας, και εξακολουθούν όπως και πριν να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα υψηλό κόστος διαβίωσης με έναν πετσοκομμένο μισθό.

Η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί την αμοιβή για ήδη παρεχόμενη εργασία. Τη στιγμή που ο μισθός είναι έτσι κι αλλιώς ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών, είναι απαράδεκτο να καθυστερεί να αποδοθεί στο σύνολό του, υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους.

Λόγω της έντονης ανησυχίας πολλών συναδέλφων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΔΣ του Συλλόγου μας επικοινώνησε με τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας, ο οποίος και μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταβληθεί ο μισθός σε όλους τους συναδέλφους. Ο ίδιος, μάλιστα, υπολογίζει ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και στις 27 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα καταβληθεί και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ως Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας συντασσόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των νεοδιόριστων συναδέλφων και παραμένουμε αισιόδοξοι πως οι προσπάθειες της ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας θα οδηγήσουν στην απόδοση του μισθού ΑΜΕΣΑ, καθώς και η υπηρεσία προτάσσει το θέμα αυτό ως πρωτεύουσας σημασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζετε το διάστημα αυτό, μέχρι και την καταβολή της πρώτης μισθοδοσίας σας, δεσμευόμαστε πως θα ενημερωνόμαστε για την πορεία των απαιτούμενων διαδικασιών και θα πιέζουμε προς την κατεύθυνση που ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας μας ενημέρωσε, ώστε να μην καθυστερήσει περισσότερο η απόδοση της μισθοδοσίας σας.

Διεκδικούμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!!!

ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων μας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του
Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του