Μισθοδοσία νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Πότε θα καταβληθεί ο πρώτος μισθός
«Η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη»

«Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και στις 27 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα καταβληθεί και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου». Αυτή την ενημέρωση παρείχε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας.

Λόγω της έντονης ανησυχίας πολλών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ο σύλλογος τονίζει πως «η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί την αμοιβή για ήδη παρεχόμενη εργασία», ζητώντας να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά από πολλά χρόνια εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, και μετά από μαζικούς, μακροχρόνιους αγώνες που δόθηκαν από τα Σωματεία, απέκτησαν μόνιμη σχέση εργασίας, όρος απαραίτητος για όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν τα σχολεία να λειτουργούν επαρκώς.

Όμως, πολλοί από τους νεοδιόριστους αναγκάστηκαν και πάλι να αφήσουν πίσω το σπίτι και την οικογένειά τους για τουλάχιστον δύο χρόνια, να αλλάξουν και πάλι τόπο διαμονής και εργασίας, και εξακολουθούν όπως και πριν να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα υψηλό κόστος διαβίωσης με έναν πετσοκομμένο μισθό.

Η έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας και των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους, καθώς και στους αναπληρωτές, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί την αμοιβή για ήδη παρεχόμενη εργασία. Τη στιγμή που ο μισθός είναι έτσι κι αλλιώς ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών, είναι απαράδεκτο να καθυστερεί να αποδοθεί στο σύνολό του, υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους.

Λόγω της έντονης ανησυχίας πολλών συναδέλφων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΔΣ του Συλλόγου μας επικοινώνησε με τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας, ο οποίος και μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταβληθεί ο μισθός σε όλους τους συναδέλφους. Ο ίδιος, μάλιστα, υπολογίζει ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα και στις 27 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα καταβληθεί και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ως Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας συντασσόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των νεοδιόριστων συναδέλφων και παραμένουμε αισιόδοξοι πως οι προσπάθειες της ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας θα οδηγήσουν στην απόδοση του μισθού ΑΜΕΣΑ, καθώς και η υπηρεσία προτάσσει το θέμα αυτό ως πρωτεύουσας σημασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζετε το διάστημα αυτό, μέχρι και την καταβολή της πρώτης μισθοδοσίας σας, δεσμευόμαστε πως θα ενημερωνόμαστε για την πορεία των απαιτούμενων διαδικασιών και θα πιέζουμε προς την κατεύθυνση που ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας μας ενημέρωσε, ώστε να μην καθυστερήσει περισσότερο η απόδοση της μισθοδοσίας σας.

Διεκδικούμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!!!

ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία