panelladikes-sxoleia-taksi
Nick Paleologos / SOOC
Ακρίβεια σε αγαθά- στέγη-καύσιμα σαρώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών -«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς»

Μείωση κατά 40% των εισοδημάτων των εκπαιδευτικών, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017 με τον μνημονιακό νόμο 4354 του 2015, και φέτος η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και ο πληθωρισμός «τρέχει» με 12%.

Όπως επισημαίνει η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μια επαγγελματική-κοινωνική ομάδα, που σε πολλές περιπτώσεις, εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας ή διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο.

«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς συνάδελφοι μας δεν μπορούν να βρουν στέγη για να μείνουν στο Ρέθυμνο, διότι τα ενοίκια είναι πανάκριβα και αντίστοιχα ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ και κάποιοι εξ αυτών αναγκάζονται να μένουν σε αυτοκίνητα στην παραλία  και σε σκηνές» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. κοροϊδεύει και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τα ψίχουλα της εισφοράς αλληλεγγύης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δώδεκα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχουμε πάρει καμιά αύξηση, αλλά αντίθετα τα εισοδήματά μας μειώθηκαν μέχρι 40%. Καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017 με τον μνημονιακό νόμο 4354 του 2015, και φέτος η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και ο πληθωρισμός «τρέχει» με 12%.

Οι ήδη χαμηλοί μισθοί των Εκπαιδευτικών εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης, καθώς οι τιμές των καυσίμων των τροφίμων και της στέγασης είναι στα ύψη, πέρα προφανώς από την αύξηση όλων των βασικών αγαθών.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε μια επαγγελματική-κοινωνική ομάδα, που σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμαστε μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας ή διανύουμε καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα για να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Σχολείο. Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς συνάδελφοι μας δεν μπορούν να βρουν στέγη για να μείνουν στο Ρέθυμνο, διότι τα ενοίκια είναι πανάκριβα και αντίστοιχα ο μισθός ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ και κάποιοι εξ αυτών αναγκάζονται να μένουν σε αυτοκίνητα στην παραλία  και σε σκηνές!!! Είναι φανερό πως υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής στεγαστικής πολιτικής που θα αυξήσει την προσφορά στέγης ώστε οι νέοι άνθρωποι και οι νέοι εργαζόμενοι ειδικότερα να νοικιάζουν σπίτι σε δίκαιες τιμές.

Αντί αυτού η κυβέρνηση της Ν.Δ. κοροϊδεύει και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τα ψίχουλα της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία έπρεπε να είχε καταργηθεί χθες. Ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε μάλιστα ως «ανάσα» την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/2023. 

Η υποτιθέμενη έμμεση αύξηση των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι μηδενική, καθώς μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δεν υπάρχει καμία μεταβολή, ενώ για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ θα υπάρξει 22€ αύξηση τον χρόνο ( δηλαδή 1,85 ευρώ τον μήνα).

Θέλουμε ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για  αυξήσεις στους μισθούς μας και μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, ενάντια στην ακρίβεια που προκαλεί φτώχεια στην ελληνική κοινωνία.

Σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΣΗΜΕΙΏΝΟΥΜΕ ότι παρά τους διορισμούς που έγιναν κάτω από την πίεση της εκ/κής κοινότητας, ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών καλύπτει και φέτος πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ωστόσο για ένα σημαντικό αριθμό σχολείων και νηπιαγωγείων η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα σημαίνει και έναρξη του ολοήμερου προγράμματος, αφού λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και δεύτερης ξένης γλώσσας). Θα παρουσιαστεί το φαινόμενο σχολείων δύο ταχυτήτων, όπου στη δεύτερη ταχύτητα δεν θα υπάρχει όχι διευρυμένο ολοήμερο αλλά ούτε αυτό μέχρι τις 4μμ.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις, ΤΩΡΑ, τουλάχιστον ίσες με το ποσοστό του πληθωρισμού.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.
  • Νέο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαθιστά τις περικοπές των μνημονίων.
  • Ενίσχυση των εκπαιδευτικών για στέγη και μεταφορά στον τόπο εργασίας.
  • Την ορθολογική κατανομή των εκπαιδευτικών και την συμπλήρωση των κενών

                       

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία
Άρθρο του υπουργού Παιδείας για τις παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία
hsap-ilektrikos-stasi-ergasias-18-maiou-1021x576_0.jpg
Τρόμος για 21χρονο στον ΗΣΑΠ -Τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό
Εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με τον 21χρονο να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ
Τρόμος για 21χρονο στον ΗΣΑΠ -Τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό