Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας προς το υπουργείο Παιδείας

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας είναι πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός σύλλογος που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές, οι οποίοι στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΣΔΕΥ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Με βάση τις πρόσφατες  τοποθετήσεις νεοδιόριστων συναδέλφων, τις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2022-2023,  τις αποσπάσεις, τις μεταθέσεις και  προσλήψεις Α’φάσης αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ σε σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), ΕΔΥ και ΚΕΔΑΣΥ, για όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ & ΕΒΠ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας όπως ανακοινώθηκαν από τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καταγράφηκαν τα παρακάτω, όσον αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και τις ανάγκες που παραμένουν:

·ΕΒΠ : 72 κενά – 65 προσλήψεις κάλυψη 90%

·ΠΕ21 :47 κενά -24 προσλήψεις κάλυψη 51%

·ΠΕ 22: 3 κενά – 1 πρόσληψη κάλυψη 33,3%

·ΠΕ23:  32 κενά – 18 προλήψεις κάλυψη 58%

·ΠΕ25: 45 κενά – 14 προσλήψεις κάλυψη 31,8%

·ΠΕ28 : 32 κενά – 20 προσλήψεις κάλυψη  54%

·ΠΕ29 : 35 κενά – 14 προσλήψεις κάλυψη  41,1%

·ΠΕ30 : 34 κενά – 16 προσλήψεις κάλυψη 48,4%

Πιο συγκεκριμένα:

Με βάση τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν έχουν καλυφθεί σε πολλές ειδικότητες ούτε το 60% των λειτουργικών αναγκών των σχολείων ειδικής αγωγής .

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πάρα πολλές ελλείψεις  σε ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Τα εναπομείναντα κενά είναι πολλά και η πλήρης κάλυψή τους  στη Β’ φάση είναι αναγκαία προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά και με ασφάλεια.

            Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα κενά είναι περισσότερα και το αναγκαίο ποσοστό κάλυψης για κάθε ειδικότητα ακόμη μεγαλύτερο από τα προαναφερθέντα. Αναφέρουμε όσα έχουν καταγραφεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά  με βάση όσα μας είναι γνωστά και προκύπτουν από τις ανάγκες και το δυναμικό  των σχολείων   είναι σαφώς αρκετά υψηλότερα.

Να αναφερθεί ότι έχουν γίνει  τοποθετήσεις αναπληρωτών σε κενά που δεν είχαν δηλωθεί για την διενέργεια των αποσπάσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ. Αυτό είναι απαράδεκτο καθώς δεν εμφανίζονται  στην διαδικασία των αποσπάσεων από τις διευθύνσεις όλες οι κενές θέσεις που δηλώνονται από τα σχολεία και αυτό υποκινεί υποψίες. Είναι σημαντικό για συναδέλφους που διορίστηκαν μακριά από τα σπίτια και τις πόλεις τους να τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέφουν στις οικογένειές τους και στις πόλεις τους.  Δεν είναι δυνατό αυτός ο Γολγοθάς να κρατά και μετά την μονιμοποίησή τους, όταν οι περισσότεροι αναπληρώνουν τον εαυτό τους για τουλάχιστον 15 χρόνια σε διαφορετικά κάθε φορά σχολεία και πόλεις.  

Τέλος να τονίσουμε την αναγκαιότητα γνωμοδότησης των ΠΥΣΕΕΠ ως πλέον αρμόδια όργανα σε κάθε περιφέρεια,  όσον αφορά την δήλωση των οργανικών-λειτουργικών κενών για τους αναπληρωτές ΕΕΠ & ΕΒΠ καθώς και τις τοποθετήσεις τους σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ. Οι διευθύνσεις έχουν αποδειχτεί ακατάλληλες και αναρμόδιες να διαχειριστούν ορθά την διαχείριση του προσωπικού αυτού και όλο αυτό το διάστημα που το κάνουν προκαλούνται λάθη και δυσλειτουργίες που τα χρεώνονται τα σχολεία, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε:

·Να δημοσιεύονται όλα τα λειτουργικά κενά και ανάγκες όπως δηλώνονται από τα σχολεία με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς καμία περικοπή ή «μαγειρέματα» στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

· Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΕΕΠ) ως αρμόδιο θεσμικά όργανα για θέματα ΕΕΠ/ΕΒΠ, πρέπει να γνωμοδοτούν  για  τα οργανικά –λειτουργικά κενά όπως τα δηλώνουν οι Διευθυντές σχολείων με απόφαση Περιφερειακού Διευθυντή και όχι Διευθυντή Εκπαίδευσης.

· Την πλήρη κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών στην επόμενη φάση προσλήψεων για να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία.

·Τη σύσταση  νέων οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων μας και την πλήρη κάλυψη με μόνιμους διορισμούς σε ΣΜΕΑΕ, ΕΔΥ και ΚΕΔΑΣΥ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Βιβλιοθήκη
Πάθος για τα βιβλία
Έγινα κυνηγός βιβλίων. Στα παιδικά χρόνια δεν είχαμε βιβλία, μάς έλειπαν τα βιβλία. Αυτό είναι και το βασικό παράπονό μου για εκείνους τους καιρούς
Πάθος για τα βιβλία