Συντάξεις: Έως 1.500 ευρώ επιπλέον τον χρόνο – Ποιοι μπορεί να τα πάρουν

Εκπαίδευση 0

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Από Οκτώβριο οι "περιπολίες"

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον Οκτώβριο θα κάνει "πρεμιέρα" η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - 400 αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Mετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η πολυσυζητημένη πανεπιστημιακή αστυνομία είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Η αρχή αναμένεται να γίνει σε 3 πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν επεκταθεί και σε άλλα ιδρύματα.

Πού θα γίνει η "πρεμιέρα"

Την αρχή θα κάνουν 400 αστυνομικοί της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και στην πορεία θα προστεθούν κι άλλοι.

Οι διακριτικές περιπολίες θα λάβουν αρχικά χώρα στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί εάν στην παρούσα φάση θα υπάρξουν πανεπιστημιακοί αστυνομικοί και στην ΑΣΟΕΕ καθώς στο κτίριο της Πατησίων η περίπτωση είναι πιο πολύπλοκη λόγω των κατά καιρούς συμβάντων στο πρόσφατο παρελθόν.

Αρκετές οι ενστάσεις

Σύλλογοι φοιτητών αλλά και επιστημονικού διδακτικού και διοικητικού προσωπικού είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Υπουργείου, ζητώντας να μπλοκαριστούν οι συνολικά 1.030 προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και να μην λειτουργήσει τέτοιου είδους αστυνομία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατόρθωσε να μεταπείσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που λειτουργεί για το συγκεκριμένο θέμα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τμημάτων και συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση