τηλεκπαίδευση
Προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μαθητών/τριών με σοβαρά προβλήματα υγείας ή που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Επαναφέρει την πρότασή της για τηλεκπαίδευση σε απομακρυσμένα σχολεία η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτησε με αναφορά της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αφορμή επιστολή εκπαιδευτικών, στην οποία τονίζουν την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας διαδικτυακών τμημάτων Γυμνασίου-Λυκείου, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μαθητών/τριών με σοβαρά προβλήματα υγείας ή που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  

Η αναφορά

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Ανάγκη επαναλειτουργίας των διαδικτυακών τμημάτων Γυμνασίου-Λυκείου»

Με επιστολή τους εκπαιδευτικοί τονίζουν την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας των διαδικτυακών τμημάτων Γυμνασίου-Λυκείου, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες μαθητών/τριών που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα ή ζουν σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές (όπως της Γαύδου) και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν τη δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία, αλλά και εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επειδή αγαπούν και τιμούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Στο επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι στα διαδικτυακά τμήματα διδάσκονται όλα τα μαθήματα των ωρολογίων προγραμμάτων και προσφέρονται σημαντικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, εν αντιθέσει με την κατ’ οίκον διδασκαλία, στην οποία διατίθενται μόνο κάποιες ώρες διδασκαλίας «βασικών» μαθημάτων.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μπορούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά περιορίζοντας έτσι τους κινδύνους για την υγεία τους και χωρίς να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το λειτούργημα που υπηρετούν.

Επομένως, το όφελος από την επαναλειτουργία των διαδικτυακών τμημάτων είναι πολλαπλό και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους μαθητές/τριες και τις οικογένειες αυτών.

Σας επισυνάπτω τη σχετική επιστολή των εκπαιδευτικών, όπου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης του αιτήματός τους.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μινιγ
Μηνιγγίτιδα: Η κρίσιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τα προειδοποιητικά σημάδια
Η αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, καθώς η βακτηριακή μορφή της νόσου μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες
Μηνιγγίτιδα: Η κρίσιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τα προειδοποιητικά σημάδια
Κουνούπια
Το φυτό που συνδυάζει ομορφιά και φυσική προστασία από τα κουνούπια
Πρόκειται για έναν πολυετή θησαυρό που προσφέρει έναν σπάνιο συνδυασμό αισθητικής υπεροχής και πρακτικής χρηστικότητας
Το φυτό που συνδυάζει ομορφιά και φυσική προστασία από τα κουνούπια
bill gates
Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία επαγγέλματα που θα «επιβιώσουν» από την τεχνητή νοημοσύνη
Η ανησυχία των εργαζομένων για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας τους εντείνεται, καθώς οι μελέτες επιβεβαιώνουν τη μεταβολή του εργασιακού τοπίου
Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία επαγγέλματα που θα «επιβιώσουν» από την τεχνητή νοημοσύνη