Πάτρα: Λόγω...ελλείψεως υπαλλήλων δεν προηγήθηκαν αποσπάσεις πριν την τοποθέτηση νεοδιόριστων
« Δυστυχώς η επιλογή του Υπουργείου να αντικαταστήσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τέλη Ιουλίου , οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, ο προγραμματισμός που είτε παρέλαβε είτε σχεδίασε ο ίδιος Διευθυντής Εκπαίδευσης , είχαν σαν αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να θίγονται δικαιώματα των συναδέλφων»

«Η μη ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού υπαλλήλων στη διεύθυνση εξαιτίας της αλλαγής της διοίκησης , το γεγονός ότι ο προγραμματισμός που βρήκε δε ήταν στο σημείο που θα ήθελε καθώς και το θέμα των παραιτήσεων στελεχών και της αντικατάστασής τους η οποία έγινε σε διάφορες φάσεις , κατέστησαν αδύνατο, παρόλη τη βούληση που υπήρχε, να προηγηθούν οι αποσπάσεις πριν την τοποθέτηση των νεοδιόριστων»!

Αυτό απάντησε ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Πατρών κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης. «Μετά από αυτά προτείναμε στο διευθυντή ως λύση να πραγματοποιηθούν αρκετοί κύκλοι αποσπάσεων και βελτιώσεων θέσεων για να εύλογο χρονικό διάστημα, μόλις δημιουργείται ένας ικανοποιητικός αριθμός λειτουργικών κενών, ώστε να καταφέρουν όσο δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοί μας να ικανοποιηθούν. Μας επισήμανε τη θετική του διάθεση ως προς το αίτημά μας. Στη συνέχεια ζητήθηκε να δοθούν όλα τα κενά με την πλήρη κάλυψη του ΥΠΑΙΘ στους συναδέλφους αναπληρωτές», αναφέρει ο σύλλογος σε ενημερωτικό του έγγραφο.

Η ενημέρωση του Συλλόγου Πάτρας

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/8 το πρωί συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σε συνέχεια προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί, άμα την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 28 Ιουλίου. Κατά την πρώτη συνάντηση-γνωριμία τού είχαμε θέσει τον προβληματισμό μας για τον τρόπο διεξαγωγής των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες ,αποσπάσεις) και μάλιστα ταυτόχρονα είχαμε προτείνει να επανέλθει το πλαίσιο των διαδικασιών όπως είχε διαμορφωθεί τα παλιότερα χρόνια και αποτελούσε δοκιμασμένο και αποτελεσματικό κεκτημένο για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας .

Παράλληλα είχαμε ζητήσει και το αίτημα μας έγινε δεκτό να υπάρξει η δυνατότητα επικαιροποίησης και τροποποίησης των αρχικών δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων των συναδέλφων στις αποσπάσεις εφόσον έχει προηγηθεί η διαδικασία των λειτουργικών υπεραριθμιών, καθώς και η δημοσιοποίηση του πίνακα των μορίων των αιτούντων και των ενδεικτικών λειτουργικών κενών.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση θέσαμε αρχικά τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός πως δε δόθηκαν όλα τα κενά στους συναδέλφους που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι κι έπρεπε να επιλέξουν σχολική μονάδα. Ο διευθυντής απάντησε (όχι με ξεκάθαρο τρόπο) πως πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία η οποία εξελισσόταν συνεχώς κι είχε πολλά προβλήματα όσον αφορά τον προγραμματισμό της. Αναφέρθηκε ότι στην προσπάθειά του να τρέξει τις διαδικασίες μήπως καταφέρει να προλάβει τις αποσπάσεις πριν την ανάληψη των νεοδιόριστων καθώς η εγκύκλιος Δόκου ήταν δεσμευτική , δεν έγινε ο προγραμματισμός με συνεχή επικαιροποίηση των κενών για τους υπεράριθμους.

Δυστυχώς όμως όπως μας είπε, η μη ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού υπαλλήλων στη διεύθυνση εξαιτίας της αλλαγής της διοίκησης , το γεγονός ότι ο προγραμματισμός που βρήκε δε ήταν στο σημείο που θα ήθελε καθώς και το θέμα των παραιτήσεων στελεχών και της αντικατάστασής τους η οποία έγινε σε διάφορες φάσεις , κατέστησαν αδύνατο, παρόλη τη βούληση που υπήρχε, να προηγηθούν οι αποσπάσεις πριν την τοποθέτηση των νεοδιόριστων.

Μετά από αυτά προτείναμε στο διευθυντή ως λύση να πραγματοποιηθούν αρκετοί κύκλοι αποσπάσεων και βελτιώσεων θέσεων για να εύλογο χρονικό διάστημα, μόλις δημιουργείται ένας ικανοποιητικός αριθμός λειτουργικών κενών, ώστε να καταφέρουν όσο δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοί μας να ικανοποιηθούν. Μας επισήμανε τη θετική του διάθεση ως προς το αίτημά μας. Στη συνέχεια ζητήθηκε να δοθούν όλα τα κενά με την πλήρη κάλυψη του ΥΠΑΙΘ στους συναδέλφους αναπληρωτές.

Όσον αφορά τον θεσμό του διευρυμένου Ολοήμερου Σχολείου αναφέρθηκε πως είναι σε στάδιο αναμονής των εγκυκλίων και εξειδίκευσης τρόπου απασχόλησης.

Θεωρούμε καθήκον μας και δικαίωμα ταυτόχρονα όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε ένα πλαίσιο διαφάνειας, ισοτιμίας και δίκαιης μεταχείρισης όλων. Βάσει αυτό του πλαισίου θα κινηθούμε αφουγκραζόμενοι την ανάγκη υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου. Οι υπηρεσιακές μεταβολές οφείλουν να γίνονται άμεσα, εξυπηρετώντας τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, τις ανάγκες των μαθητών και να διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς η επιλογή του Υπουργείου να αντικαταστήσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τέλη Ιουλίου , οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, ο προγραμματισμός που είτε παρέλαβε είτε σχεδίασε ο ίδιος Διευθυντής Εκπαίδευσης , είχαν σαν αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να θίγονται δικαιώματα των συναδέλφων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο, καλώντας όλους/ες σας μέσα από την τακτική επικοινωνία μαζί μας στην αναφορά των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των υπηρεσιακών μεταβολών αρχικά αλλά κατά την παρουσία μας στις σχολικές μονάδες στη συνέχεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

koinonia.jpg
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
«. Ούτε γνωρίζουμε πως θα ορίζονται και πως θα είναι οι επαναστάσεις στην εποχή του "μετοχικού καπιταλισμού", του καπιταλισμού των διευρυμένων...
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου