Επίδομα γέννησης έως 3.000 ευρώ από τους Δήμους – Ποιοι το δικαιούνται

Εκπαίδευση 0

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με την διαδικασία των τοποθετήσεων και την κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων προηγείται η κάλυψη λειτουργικών κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και κενών/κενούμενων θέσεων σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, με προτεραιότητα στα μονοθέσια και ακολούθως στα διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία. 

Σημαντικό προς αναφορά είναι πως η τοποθέτηση των προσλαμβανόμενων σε σχολικές μονάδες γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Το παραπάνω προβλέπεται στο άρθρο 167 του νόμου 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». 

Άρθρο 166 

Κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών/ κενούμενων θέσεων στα ολιγοθέσια σχολεία Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019

Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), περί της διαδικασίας κατά προτεραιότητα τοποθετήσεων αντικαθίσταται και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. διενεργείται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη σειρά των κλάδων ή ειδικοτήτων που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018, βάσει της σειράς κατάταξης των υποψηφίων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων.

Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που προσλαμβάνεται κατά τα ανωτέρω, αποκλείεται από τις προσλήψεις στους επόμενους κατά σειρά κλάδους ή ειδικότητες, όπου είναι υποψήφιος για πρόσληψη.

Η τοποθέτηση των προσλαμβανόμενων σε σχολικές μονάδες γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων προηγείται η κάλυψη λειτουργικών κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και κενών/κενούμενων θέσεων σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, με προτεραιότητα στα μονοθέσια και ακολούθως στα διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση