Από πότε υπολογίζεται η προϋπηρεσία νεοδιόριστου και η έναρξη μισθοδοσίας
Πότε αρχίζει η αξίωση του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού για το μισθό και ποια είναι η αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας, δηλ. της προϋπηρεσίας.

Σε έγγραφο του με διευκρινίσεις στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας και ΠΔΕ της χώρας, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει από πότε αρχίζει η αξίωση του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού για το μισθό και ποια είναι η αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας, δηλ. της προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 41 του ν.3528/2007 (26 Α’) (περί αξίωσης μισθού) και της παρ.3 του άρθρου 19 του ίδιου νόμου (περί ανάληψης υπηρεσίας). Από πότε υπολογίζεται η προϋπηρεσία νεοδιόριστου και η έναρξη μισθοδοσίας Ειδικότερα στα εν λόγω άρθρα ορίζεται αντίστοιχα ότι:  «3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας» και «3. Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας».

Δείτε το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία Byron
Κακοκαιρία Byron – Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης: «Δυστυχώς είμαστε μόνο στην αρχή...»
Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός σε Αττική, Πελοπόννησο και Κυκλάδες – Έκτακτα μέτρα και προειδοποιήσεις
Κακοκαιρία Byron – Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης: «Δυστυχώς είμαστε μόνο στην αρχή...»