Σύντομα στον αέρα θα βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα και η εφαρμογή Podcasting για κινητά

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και το European School Radio εργάζεται πυρετωδώς για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του σε όλη τη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές/τριες εκφράζονται κάθε χρόνο μέσα από τις εκπομπές τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, επιλέγοντας τη θεματολογία που τους απασχολεί και με αυτόν τον τρόπο δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος και μοναδικά χαρακτηριστικά στις δικές τους παραγωγές.

team_work.jpg

Λαμβάνουμε υπόψη τα ενδιαφέροντα της μαθητικής νεολαίας, αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες τάσεις και γι΄ αυτό τον σκοπό σύντομα στον αέρα θα βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα και η εφαρμογή Podcasting για κινητά, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Social Radio 2.0: The European School Radio & Podcasting Community for Active Citizenship Education”. Η διαδικτυακή έκδοση και η έκδοση για κινητά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο τριήμερο διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στις 8-10 Ιουνίου 2022.

Εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν τόσο στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ραδιοφώνου και του podcast στην εκπαίδευση, αλλά και να δοκιμάσουν την πρώτη έκδοση των εφαρμογών.

participants.jpg

Από το φθινόπωρο του 2022 τα σχολεία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματώσουν στα εκπαιδευτικά τους σενάρια το νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε και να εφαρμοστεί στη σχολική τάξη σε πραγματικά δεδομένα. Πρόκειται για το αύριο του European School Radio, που είναι πρωτοπόρο στον χώρο του Podcast ξεκινώντας από την Ελλάδα και παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες στην ελληνική εκπαίδευση. 

Ελκυστική εμφάνιση, νέες δυνατότητες για αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, που αυτή τη φορά θα είναι οι ίδιοι μαθητές/τριες μέσω του δικού τους κοινωνικού προφίλ.

Ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με έμφαση το Podcast βρίσκεται ήδη εδώ και μετά την πιλοτική εφαρμογή, θα είναι διαθέσιμο σε όλη την ευρωπαϊκή- κι όχι μόνο- εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

training_event_poster.png
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Β ΕΛΜΕ Αθήνας
Αποσπάσεις: Λήξη αποσπάσεων δεκάδων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Ονόματα
Στους εκπαιδευτικούς των πινάκων Α’ και Β’ θα καταβληθεί το αντίτιμο των εισιτηρίων οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα για τους ιδίους και τα...
Αποσπάσεις: Λήξη αποσπάσεων δεκάδων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Ονόματα
Γάτα
Καταγγελία για κακοποίηση ζώου στην Καβάλα: Πετούσαν τη γάτα στη θάλασσα
Πετούσαν τη γάτα στη θάλασσα για να δουν αν μπορεί να κολυμπήσει - Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν τρεις τουρίστες για την κακοποίηση της γάτας στην...
Καταγγελία για κακοποίηση ζώου στην Καβάλα: Πετούσαν τη γάτα στη θάλασσα