Social Radio 2.0: Έρχεται το Podcast στα σχολεία
Σύντομα στον αέρα θα βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα και η εφαρμογή Podcasting για κινητά

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και το European School Radio εργάζεται πυρετωδώς για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του σε όλη τη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές/τριες εκφράζονται κάθε χρόνο μέσα από τις εκπομπές τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, επιλέγοντας τη θεματολογία που τους απασχολεί και με αυτόν τον τρόπο δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος και μοναδικά χαρακτηριστικά στις δικές τους παραγωγές.

team_work.jpg

Λαμβάνουμε υπόψη τα ενδιαφέροντα της μαθητικής νεολαίας, αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες τάσεις και γι΄ αυτό τον σκοπό σύντομα στον αέρα θα βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα και η εφαρμογή Podcasting για κινητά, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Social Radio 2.0: The European School Radio & Podcasting Community for Active Citizenship Education”. Η διαδικτυακή έκδοση και η έκδοση για κινητά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο τριήμερο διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στις 8-10 Ιουνίου 2022.

Εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν τόσο στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ραδιοφώνου και του podcast στην εκπαίδευση, αλλά και να δοκιμάσουν την πρώτη έκδοση των εφαρμογών.

participants.jpg

Από το φθινόπωρο του 2022 τα σχολεία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματώσουν στα εκπαιδευτικά τους σενάρια το νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε και να εφαρμοστεί στη σχολική τάξη σε πραγματικά δεδομένα. Πρόκειται για το αύριο του European School Radio, που είναι πρωτοπόρο στον χώρο του Podcast ξεκινώντας από την Ελλάδα και παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες στην ελληνική εκπαίδευση. 

Ελκυστική εμφάνιση, νέες δυνατότητες για αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, που αυτή τη φορά θα είναι οι ίδιοι μαθητές/τριες μέσω του δικού τους κοινωνικού προφίλ.

Ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με έμφαση το Podcast βρίσκεται ήδη εδώ και μετά την πιλοτική εφαρμογή, θα είναι διαθέσιμο σε όλη την ευρωπαϊκή- κι όχι μόνο- εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

training_event_poster.png
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

damasi_tirnavou
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ),
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA.jpg
Ολα τα είχαμε, μας ήρθε και η ...PISA 2022 - Ελληνική πανωλεθρία στα Μαθηματικά...
Η Ελλάδα στο PISA 2022 κατατάσσεται στην ομάδα των χωρών που σημειώνουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ στα Μαθηματικά, την...
Ολα τα είχαμε, μας ήρθε και η ...PISA 2022 - Ελληνική πανωλεθρία στα Μαθηματικά...
astinomia
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
Η άτυχη γυναίκα στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει το σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
πανεπιστημιο πειραια.jpg
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό
Θα γίνουν παρουσιάσεις από καθηγητές του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών και συζητήσεις σε πάνελ με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων για θέματα που...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό