Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022”, στις 18:30

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022”, του μοναδικού μαθητικού μουσικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ» στο Αιγάλεω.

Την Τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπ/σης για την Αειφορία του Υ.ΠΑΙ.Θ., Σταυρούλα-Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά σε συνδιοργάνωση της Επιστημονικής Εταιρείας “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” (ESR) μαζί με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (EKOME). Εφέτος, ο Διαγωνισμός με τίτλο “Ταξιδεύοντας” έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από την εκπαιδευτική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και συνολικά υποβλήθηκαν 342 συμμετοχές, αριθμός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη απήχηση του Διαγωνισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ξεπεράστηκε ακόμα και το περσινό υψηλό ρεκόρ - 50% περισσότερα μαθητικά έργα.

Οι πρωτότυπες αυτές δημιουργίες αποτυπώνουν τα μοναδικά ταξίδια των παιδιών και φανερώνουν την έμπνευση, την αστείρευτη φαντασία καθώς και την ευαισθησία τους. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των έργων έλαβαν μέρος ως μέλη των Κριτικών Επιτροπών 50 κριτές από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://contest.europeanschoolradio.eu/

Στην Τελετή θα λάβουν μέρος 29 σχολεία της Ελλάδας (Αττική, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σέρρες, Κατερίνη, Κρήτη, Ρόδο, Σύρο) και της Κύπρου, που βρίσκονται στους φιναλίστ, παρουσιάζοντας σε μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση τα τραγούδια τους και τα ραδιοφωνικά τους μηνύματα και πλαισιώνοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής.

Τις απονομές θα κάνουν καλλιτέχνες και μέλη Κριτικών Επιτροπών, ενώ την παρουσίαση έχουν αναλάβει μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας στον Όμιλο «Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο» του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αθηνών- Γεννάδειου και η Μυρτώ Γιαρένη, Φοιτήτρια και Μέλος του European School Radio.

Η Τελετή θα μεταδοθεί απευθείας διαδικτυακά μέσω του καναλιού του European School Radio στο Youtube στον εξής σύνδεσμο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διαγωνισμος ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Έτσι θα γίνουν 5124 μόνιμοι διορισμοί σε όλο το δημόσιο τους επόμενους μήνες! Κάντε αίτηση στον ΑΣΕΠ έως τις 20 Δεκεμβρίου και πετύχετε πάνω από 55%...
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής