Τράπεζα Θεμάτων: Στο ερωτηματολόγιο του ΙΕΠ για τη βελτίωσή της συμμετείχε...όποιος νά'ναι;
Στη Βουλή οι πλημμελείς συνθήκες οργάνωσης της έρευνας του ΙΕΠ για την Τράπεζα Θεμάτων

Ερωτηματολόγιο στο οποίο  δεν υπήρχαν φίλτρα εισαγωγής (κωδικοί ή ό,τι άλλο θα εξασφάλιζε ότι αυτός που συμμετέχει στην έρευνα θα ανήκε στην ομάδα στόχο) οργάνωσε το ΙΕΠ για να αξιολογήσει την πρώτη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων!

Αποτέλεσμα αυτής της πλημμέλειας ήταν ότι όποιος ήθελε μπορούσε να συμπληρώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της έρευνας, όσες φορές ήθελε (και μάλιστα από τον ίδιο υπολογιστή).

Αυτό υποστηρίζει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Σοφία-Χάϊδω Ασημακοπούλου που έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Η ερώτηση

Κυρία Υπουργέ,

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2021-22, το “ΙΕΠ” κάλεσε τους εκπαιδευτικούς που κατά την διάρκεια του ανωτέρω σχολικού έτους δίδαξαν στην Α ́ ή/και στην Β ́ τάξη Λυκείου, να συμμετάσχουν στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου με στόχο: «την λήψη ανατροφοδότησης από την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου το ΙΕΠ να προβεί στις αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις και στον ακριβέστερο και ποιοτικότερο σχεδιασμό, ενόψει και της επέκτασης, από το σχολικό έτος 2022-2023, της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ ́ Λυκείου» αλλά και να επιτρέψει στο «ΙΕΠ»: «ουσιαστικές παρεμβάσεις με στόχο την ουσιαστική και ποιοτική βελτίωση της Τ.Θ.Δ.Δ. ως εκπαιδευτικού εργαλείου», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, παρατηρήσαμε ότι, στο σχετικό ερωτηματολόγιο δεν υπήρχαν φίλτρα εισαγωγής (κωδικοί ή ό,τι άλλο θα εξασφάλιζε ότι αυτός που συμμετέχει στην έρευνα θα ανήκε στην ομάδα στόχο). Δηλαδή, όποιος ήθελε μπορούσε να συμπληρώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της έρευνας, όσες φορές ήθελε (και μάλιστα από τον ίδιο υπολογιστή).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, «Σχετικά με την έρευνα για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας από το “ΙΕΠ”» Ερωτάται η κ. Υπουργός :

1. Υπό τις παραπάνω περιγραφόμενες πλημμελείς συνθήκες οργάνωσης, πώς εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα της ως άνω έρευνας;

2. Είναι ο ανωτέρω περιγραφόμενος ο ενδεδειγμένος επιστημονικός τρόπος για να εξαχθούν αξιόλογα συμπεράσματα και να σχεδιαστούν βελτιωτικές παρεμβάσεις προς κατάρτιση της Τράπεζας Θεμάτων στην Γ ́ Λυκείου;

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dioxeis
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσουν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, το μέλος του Δ.Σ. Ακρίτας Καλούσης, ο πρώην γραμματέας του Δ.Σ....
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
κερκυρα δικη
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για το αποτέλεσμα της δίκης των μελών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας!
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης