yppeth
INTIME NEWS
«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και να καλύψει με μόνιμους διορισμούς τα χιλιάδες κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο», τονίζουν δύο τέως αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων ζητούν οι τέως αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης και Τηλέμαχος Παπαδόπουλος, εν όψει των 8.500 διορισμών εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι δύο τέως αιρετοί κάνουν λόγο για πλήθος οργανικών κενών στην περιοχή τους, καθώς και για χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα κάθε χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πανηγυρίζει για τους 8.500 διορισμούς λέγοντας μάλιστα ότι έχουν καλυφθεί οι περισσότερες ανάγκες. Προφανώς κι έχει γίνει βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, όμως για να συμβεί ολοκληρωτικά αυτό πρέπει να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικοτήτων που εργάζονται στα σχολεία είναι αναπληρωτές και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τις προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο. 

  • ΠΕ 06: Τα οργανικά κενά πριν τους φετινούς διορισμούς ηταν 431 και καλύφθηκαν τα 362. Όμως την περσινή χρόνια δούλεψαν ως αναπληρωτές 2719!!! Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι οργανικές θέσεις είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.
  • ΠΕ08: Μετά τους περσινούς διορισμούς τα εναπομείναντα οργανικά κενά για τους ΠΕ 08 ήταν 78 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, τα οποία καλύφθηκαν στους φετινούς διορισμούς. Όμως, την περσινή χρόνια προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 1200!! 
  • ΠΕ11: Στον πίνακα ΠΕ 11 βρίσκονται περιπου 4000. Οι διορισμοί που έγιναν πέρυσι ηταν 102 στην Πρωτοβάθμια, 26 στη Δευτεροβάθμια και 34 στην Ειδική Αγωγή. Τα κενά που είχαν απομείνει ηταν 201 και από αυτά καλύφθηκαν στους φετινούς διορισμούς τα 116. Το παράδοξο είναι ότι την περσινή χρόνια έγιναν περιπου 1300 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.
  • ΠΕ 79: Τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν στην πρωτοβάθμια 213 διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ79. Τα οργανικά κενά της πρωτοβάθμιας είναι πάνω από 500, πολλά από τα οποία δυστυχώς εξαφανίστηκαν στις μετατάξεις. Το σχολικό έτος 2021-22 προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 480 εκπαιδευτικοί γενική και ειδική αγωγή στην Πρωτοβάθμια. 
  • ΠΕ86: Τα τελευταία 3 χρόνια πραγματοποιήθηκαν 345 διορισμοί εκπαιδευτικών ΠΕ86, 110 στην ειδική και 235 στη γενική, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Στους πίνακες γενικής και ειδικής βρίσκονται περιπου 5500 άτομα, από τα οποία 1568 δούλεψαν ως αναπληρωτές το προηγούμενο σχολικό έτος.
  • ΠΕ91: Σε μια ειδικότητα που τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές πάνω από 900 άτομα, το υπουργείο φέτος δεν εκανε ΚΑΝΕΝΑΝ διορισμό. Συνολικά ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί εργάζονται περιπου 240, από τους οποίους οι 171 διορίστηκαν το 2021. Την περσινή σχολική χρόνια προσλήφθηκαν 200 άτομα λιγότερα, λόγω έλλειψης κονδυλίων ΕΣΠΑ, και σε πολλές περιπτώσεις οι μακροχρόνιες άδειες δεν καλύφθηκαν ποτέ από αντίστοιχη ειδικότητα θεατρικής αγωγής. Το 80% των εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές και 200 από αυτούς εργάζονται πάνω από 10 χρόνια.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και να καλύψει με μόνιμους διορισμούς τα χιλιάδες κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο.

Ως ποτέ οι συνάδελφοι θα αναπληρώνουν τους εαυτούς τους;

ΥΓ. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Τσακλίδου Στέλλα ΠΕ06, Σταθογιάννη Ιωάννη ΠΕ08, Αμπατζή Βασίλη ΠΕ11, Παπαδημητρίου Τάκη ΠΕ79, Γεωργιακάκη Κυριακή ΠΕ86, Ψαρουδάκη Αγάπη ΠΕ91 για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των στοιχείων.

Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης τ. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Τηλέμαχος Παπαδόπουλος τ.αν. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

filis
Φίλης για Θεοδωρικάκο: «Αντί να απολογηθεί ζητά και τα ρέστα»
«Αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια του ιδίου και της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και για την προστασία που παρείχαν σε εγκληματίες στην Παλιά...
Φίλης για Θεοδωρικάκο: «Αντί να απολογηθεί ζητά και τα ρέστα»
ypourgeio paideias
Προσλήψεις αναπληρωτών - Β' φάση: Δείτε τους πίνακες με τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών
Προσλήψεις αναπληρωτών Β' φάσης - Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών
Προσλήψεις αναπληρωτών - Β' φάση: Δείτε τους πίνακες με τα ονόματα 7.089 εκπαιδευτικών
theodorikakos
Θεοδωρικάκος: Η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ζοφερή πραγματικότητα
Nα στηρίξει τις παρεμβάσεις τις ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια καλεί ο Τ. Θεοδωρικάκος τον Α. Τσίπρα
Θεοδωρικάκος: Η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ζοφερή πραγματικότητα
astynomia peripoliko
Θεσσαλονίκη: 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί - Kατηγορείται για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου
Σε ανακριτή για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί καθημερινά στην Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη: 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί