θα πρέπει να λάβει το ΑΣΕΠ τις ηλεκτρονικές καταστάσεις των υποψηφίων, έτσι ώστε να προχωρήσει την διαδικασία για την έκδοση των προσωρινών πινάκων ειδικής αγωγής από του οποίους θα γίνουν οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

“Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! 80.000 υποψήφιοι αναμένουν τα αποτελέσματα άμεσα!” επισημαίνουν με αγωνία υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής, σχετικά με την έκδοση, από το ΑΣΕΠ, των προσωρινών πινάκων ειδικής αγωγής από του οποίους θα γίνουν οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν δικαιολογημένα καθώς αφενός κατά την διάρκεια των ελέγχων των ηλεκτρονικών φακέλων των υποψηφίων εντοπίστηκαν πολλά λάθη και παραλείψεις  με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αποστολή των στοιχείων στο ΑΣΕΠ.

Αφετέρου, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι χρόνοι είναι εξαιρετικά πιεσμένοι, αφού για να προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών από τους νέους πίνακες αυτοί πρέπει να είναι έτοιμοι το αργότερο μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

papaiwannou-thanasis

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ  Θάνος Παπαϊωάννου μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN και αναφέρθηκε στους  νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου "οι ηλεκτρονικοί πίνακες άρχισαν να μας έρχονται αυτή την εβδομάδα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο αριθμός 80.000 είναι μεγάλος. Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό ενεργοποίησης τους ανθρωπίνου  δυναμικού μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιστεύω ότι πριν  ανοίξουν τα σχολεία, έστω και με δυσκολία θα τα καταφέρουμε. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών αλλά δεσμεύομαι μέσα στον Αύγουστο να βγάλουμε τα αποτελέσματα."
 

Η επιστολή

ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΟΠΣΥΔ – ΑΣΕΠ

Οι αιτήσεις, για τις προκηρύξεις 1ΕΑ-5ΕΑ /2022  έχουν ολοκληρωθεί από τις 23/05/2022 και η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις 25/05/2022.

Έπειτα από αυτές τις ημερομηνίες δόθηκε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα (με δύο παρατάσεις – έως 8/07) στις διευθύνσεις και στον ΟΠΣΥΔ για να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων.

Στις 10/07/2022 οι υποψήφιοι είχαν την δυνατότητα να δουν τους ηλεκτρονικούς τους φακέλους και να ελέγξουν αν τα στοιχεία τους είναι σωστά επικυρωμένα ή όχι και για ποιον λόγο.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν λάθη που οφείλονταν και στις διευθύνσεις και στους υποψηφίους με αποτέλεσμα να έχουμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και πιέσεων για να διορθωθούν τα όποια λάθη.

Πιστεύουμε ότι τα λάθη των διευθύνσεων διορθώθηκαν (και σωστά έπρεπε να διορθωθούν) μέχρι σήμερα. Όποια λάθη δεν έχουν διορθωθεί ως και σήμερα, πρέπει να εξεταστούν στις ενστάσεις.

Να τονίσουμε ότι θα πρέπει σήμερα να λάβει το ΑΣΕΠ τις ηλεκτρονικές καταστάσεις των υποψηφίων, έτσι ώστε να προχωρήσει την διαδικασία για την έκδοση των προσωρινών πινάκων ειδικής αγωγής από του οποίους θα γίνουν (όπως έχει πει ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης) οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! 80000 υποψήφιοι αναμένουν τα αποτελέσματα άμεσα!

Μέλη της ομάδας του Facebook: Για την έγκαιρη έκδοση προσωρινών πινάκων Ειδικής Αγωγής 2022

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

lekkas.jpg
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων