Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME NEWS
Οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας στέκονται στο πλευρό του απολυμένου Β. Λιόση και ζητούν την ανάκληση της απόφασης

Να ανακληθεί η απόλυση του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, ζητά η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας και καλεί την ΟΛΜΕ να τον στηρίξει.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για εκδικητική απόλυση καθώς ο Β. Λιόσης κατά τα 25 έτη στην εκπαίδευση, είχε συνδικαλιστική δράση.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τον τρόπο εκπαίδευσης, το τελευταίο διάστημα εξέφρασε την αντίθεσή του για τον τρόπο γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, καθώς εκθειαζόταν ο δικτάτορας Μεταξάς, έκαναν συζήτηση με τους μαθητές κατά το κλείσιμο ενός χρόνου από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε σε συναδέλφους του την προβολή ενός βίντεο στα παιδιά του Λυκείου στο οποίο εκθειαζόταν η άσκηση βίας σε πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου.


Αναλυτικά

Nα ανακληθεί τώρα η φρονηματική απόλυση του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση!

Ο ν. 4713/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν δυο χρόνια, έχει ισοπεδωτικά αποτελέσματα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς έχει ξεκινήσει μια λαίλαπα απολύσεων, στο πνεύμα της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Μάλιστα ο ν. 4713 προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς να απαιτείται κάποια αιτιολόγηση. Ανάμεσά τους είναι αυτή του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, επί 25 έτη μαθηματικού στην «Εράσμειο  Ελληνογερμανική Σχολή», με αξιόλογη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των ΔΣ ΣΙΕΛ και ΟΙΕΛΕ (Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών και η Ομοσπονδία τους), πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συνδικαλιστικού παραρτήματος στο σχολείο του και υπερασπίστηκε με σθένος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων του. Με βάση καταγγελίες του συναδέλφου στην ΟΙΕΛΕ, το τελευταίο διάστημα συνέβησαν σοβαρά περιστατικά. 
Συγκεκριμένα τη φετινή σχολική χρονιά (2021-22):
•    Εκδήλωσε την αντίθεσή του στον τρόπο που γιορτάστηκε η 28ηΟκτωβρίου, αφού ουκ ολίγες φορές εκθειάστηκε ο δικτάτορας Μεταξάς. Ενημέρωσε σχετικά τους συναδέλφους και τη διεύθυνση του σχολείου και απέστειλε στους εκπαιδευτικούς σχετικό ιστορικό σημείωμα.
•    Κατά το «κλείσιμο» ενός χρόνου από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής έκανε συζήτηση με τους μαθητές του για το τι ήταν η Χρυσή Αυγή, γιατί παρουσίασε διευρυμένη επιρροή στην ελληνική κοινωνία, τι ήταν ο ναζισμός ιστορικά. Την επόμενη ημέρα κλήθηκε από τη διοίκηση του σχολείου να δώσει εξηγήσεις και απειλήθηκε με διοικητικές κυρώσεις.
•    Ομοίως κατήγγειλε σε συναδέλφους του την προβολή ενός βίντεο στα παιδιά του Λυκείου στο οποίο εκθειαζόταν η άσκηση βίας σε πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το συγκεκριμένο βίντεο δυσανασχέτησαν και πολλοί μαθητές.
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η απόλυση του έχει φρονηματικό χαρακτήρα και ιδεολογικά/
πολιτικά κίνητρα, αφού συνδέεται με την κοινωνική συνδικαλιστική δράση και τις απόψεις του συναδέλφου. Τέτοιες πρακτικές είναι ενδεικτικές της ιδεολογικής φίμωσης που θέλουν να επιβάλουν στα σχολεία οι σχολάρχες προκειμένου να διαμορφώνουν απερίσπαστοι τη σκέψη και τη συνείδηση των μαθητών. Δεν θα το επιτρέψουμε! Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού να διδάσκει στους μαθητές του την ιστορική αλήθεια και να τους καθοδηγεί στην επιστημονική γνώση, ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο και να μπορέσουν να τον αλλάξουν. 

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και καλούμε την ΟΛΜΕ να τον στηρίξει με όλους τους τρόπους. 
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! 
Να ανακληθεί η απόλυση του Βασίλη Λιόση!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα