Γονείς για σχολικά γεύματα
Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλη την πρωτοβάθμια και στα Γυμνάσια, ζητά η ΑΣΓΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Την σπουδαία σημασία των σχολικών γευμάτων τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων. 

Οι γονείς υπογραμμίζουν πως τα σχολικά γεύματα, παρά το αποδεδειγμένα θετικό αποτύπωμα στους μαθητές και την καθημερινότητά τους, συνεχίζουν να ξεκινούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μόνο στα Δημοτικά και όχι στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ μάλιστα η εφαρμογή του μέτρου δεν είναι καθολική για όλα τα σχολεία. 

Οι γονείς, ζητούν την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, σε όλη την πρωτοβάθμια αλλά και στα Γυμνάσια, αλλά και η έναρξη του προγράμματος να είναι μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Αναλυτικά:

Μπορεί το σχολικό έτος να τελείωσε, μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν για καλοκαιρινές διακοπές , όμως τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ. Προβλήματα που εμφανίζονται με μαθηματική ακρίβεια , σε κάθε έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Οι δύσκολες χρονιές που πέρασαν, ανέδειξαν την σημασία των σχολικών γευμάτων, αλλά και την ουσιαστική παρέμβαση που έχουν στην καθημερινότητα των σχολείων και των μαθητών μας. 

Ταυτόχρονα ανέδειξαν όμως και μια σειρά από προβλήματα.

•    Την έναρξη τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
•    Το ημίμετρο της επιλογής των  σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και όχι την καθολικότητα του μέτρου στα Δημοτικά που το μέτρο έχει δοκιμασθεί και έχει θετικό αποτύπωμα.
•    Την πραγματοποίηση του προγράμματος μόνο σε Δημοτικά σχολεία, αφήνοντας εκτός όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες. 

Από την άλλη, η κρίση και οι ανατιμήσεις στις τιμές ενέργειας και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης , λόγω του πολέμου, οδηγούν, πολλές οικογένειες σε δυσχερή θέση, σε ανέχεια, σε δυσκολία να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες . 

Οι γονείς του Ενιαίου , καλούν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να πάρουν  γενναίες αποφάσεις σχετικά με την πραγματοποίηση του προγράμματος  των Σχολικών Γευμάτων , για το έτος  2022-2023.

Ζητάμε

1.    Την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα Δημοτικά σχολεία. 
2.    Την επέκταση του προγράμματος στα Νηπιαγωγεία με την πιλοτική εφαρμογή του, σε 500 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.
3.    Την επέκταση του προγράμματος στα Γυμνάσια με πιλοτική εφαρμογή σε 250 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. 
4.    Η έναρξη του προγράμματος σχολικών γευμάτων να γίνεται ταυτόχρονα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του σχολικού έτους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητό
Κλείδωσε η απόφαση για το όριο ψηφιακής ενηλικίωσης - Χωρίς social media οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα
Social media κάτω των 15: λύση ή εύκολη απαγόρευση;
Κλείδωσε η απόφαση για το όριο ψηφιακής ενηλικίωσης - Χωρίς social media οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα
δασκάλα
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου η έξοδος γίνεται ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι σήμερα ο ασφαλισμένος
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί