Γονείς για σχολικά γεύματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλη την πρωτοβάθμια και στα Γυμνάσια, ζητά η ΑΣΓΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Την σπουδαία σημασία των σχολικών γευμάτων τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων. 

Οι γονείς υπογραμμίζουν πως τα σχολικά γεύματα, παρά το αποδεδειγμένα θετικό αποτύπωμα στους μαθητές και την καθημερινότητά τους, συνεχίζουν να ξεκινούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται μόνο στα Δημοτικά και όχι στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ μάλιστα η εφαρμογή του μέτρου δεν είναι καθολική για όλα τα σχολεία. 

Οι γονείς, ζητούν την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, σε όλη την πρωτοβάθμια αλλά και στα Γυμνάσια, αλλά και η έναρξη του προγράμματος να είναι μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Αναλυτικά:

Μπορεί το σχολικό έτος να τελείωσε, μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν για καλοκαιρινές διακοπές , όμως τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ. Προβλήματα που εμφανίζονται με μαθηματική ακρίβεια , σε κάθε έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Οι δύσκολες χρονιές που πέρασαν, ανέδειξαν την σημασία των σχολικών γευμάτων, αλλά και την ουσιαστική παρέμβαση που έχουν στην καθημερινότητα των σχολείων και των μαθητών μας. 

Ταυτόχρονα ανέδειξαν όμως και μια σειρά από προβλήματα.

•    Την έναρξη τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
•    Το ημίμετρο της επιλογής των  σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και όχι την καθολικότητα του μέτρου στα Δημοτικά που το μέτρο έχει δοκιμασθεί και έχει θετικό αποτύπωμα.
•    Την πραγματοποίηση του προγράμματος μόνο σε Δημοτικά σχολεία, αφήνοντας εκτός όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες. 

Από την άλλη, η κρίση και οι ανατιμήσεις στις τιμές ενέργειας και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης , λόγω του πολέμου, οδηγούν, πολλές οικογένειες σε δυσχερή θέση, σε ανέχεια, σε δυσκολία να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες . 

Οι γονείς του Ενιαίου , καλούν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να πάρουν  γενναίες αποφάσεις σχετικά με την πραγματοποίηση του προγράμματος  των Σχολικών Γευμάτων , για το έτος  2022-2023.

Ζητάμε

1.    Την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα Δημοτικά σχολεία. 
2.    Την επέκταση του προγράμματος στα Νηπιαγωγεία με την πιλοτική εφαρμογή του, σε 500 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.
3.    Την επέκταση του προγράμματος στα Γυμνάσια με πιλοτική εφαρμογή σε 250 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. 
4.    Η έναρξη του προγράμματος σχολικών γευμάτων να γίνεται ταυτόχρονα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του σχολικού έτους. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών