Σχολικά γεύματα: «Η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς φαγητό»
Σχολικά γεύματα: «Αφήνουν χιλιάδες μαθητές μας χωρίς το πιο αναγκαίο για να ζήσουν, το φαγητό τους»

Να συνεχιστεί το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και προσθέτουν ότι είναι αναγκαίο να γίνει επέκταση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία, ενώ πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος της ποιότητας των γευμάτων.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην επιβίωση, ειδικά των πιο ευάλωτων οικογενειών».

«Με ένα απλό email ανακοινώνουν τη διακοπή διανομής σχολικών γευμάτων, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης του προγράμματος, την ίδια στιγμή που οι οικογένειες στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα» επισημαίνει, ωστόσο υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση κωλυσιεργούσε χαρακτηριστικά, με τις πρώτες διανομές να ξεκινάνε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σχολικά γεύματα:

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΜΑΤΑ!

Σε μία περίοδο που η λαϊκή οικογένεια στενάζει, που ο ελληνικός λαός βιώνει «σοκ και δέος» με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που έχει να αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην επιβίωση, ειδικά των πιο ευάλωτων οικογενειών. «Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα» και αφήνουν χιλιάδες μαθητές μας χωρίς το πιο αναγκαίο για να ζήσουν, το φαγητό τους. Με ένα απλό email ανακοινώνουν τη διακοπή διανομής σχολικών γευμάτων, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης του προγράμματος, την ίδια στιγμή που οι οικογένειες στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα.

Αυτές είναι οι αντοχές της οικονομίας τους.... όπως κλίνουν σε όλες τις πτώσεις κατά τις δηλώσεις τους όλο το τελευταίο διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια κυβέρνηση που δηλώνει με σαφήνεια ότι οι φτωχοί θα πρέπει να μάθουν να ζούνε καρτερικά με τη φτώχεια τους, την ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν συνεχή ανάπτυξη των κερδών τους. Πριν λίγες μέρες μας έλεγαν ότι είναι πολυτέλεια να έχουμε θέρμανση στο σπίτι μας και στο σχολείο, τώρα μας λένε ότι είναι πολυτέλεια να έχουν οι μαθητές μας το φαγητό τους, ως ελάχιστη μέριμνα στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λαϊκές οικογένειες.

Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν ξεχνάμε ότι για το ζήτημα των σχολικών γευμάτων η κυβέρνηση κωλυσιεργούσε χαρακτηριστικά, με τις πρώτες διανομές να ξεκινάνε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση. Τα εκπαιδευτικά σωματεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς ανέδειξαν το ζήτημα, καθώς με μεγάλη αγωνία οι γονείς των μαθητών μας ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσει η διανομή, αφού αποτελεί το βασικό γεύμα τους και μία ανάσα στη δύσκολη καθημερινότητα για την επιβίωση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

ΟΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΤΣΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ!

Όπως τους μαθαίνουμε γι’ αυτούς που τους «...κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι τους...» και κάνουν πολέμους που «...σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ...», έτσι θα τους δείξουμε πώς να διεκδικήσουν τη ζωή τους!

Ζητάμε εδώ και τώρα:

Να συνεχιστεί το Πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα.

Να γίνει επέκταση του προγράμματος σε όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε να μη μείνει ούτε ένας μαθητής, ούτε μία λαϊκή οικογένεια έξω από το πρόγραμμα.

Να γίνεται αυστηρός έλεγχος για την ποιότητα των σχολικών γευμάτων ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών.

Η Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

Τραγάκη  Δήμητρα                                   Αϊβαζίδης Βασίλης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
Τι θα ισχύσει το νέο σχολικό έτος για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία;
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
nikolopoulos
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"
Με έγγραφο (Α.Π. 14322/22-07-2024)  του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις κατανομής τμημάτων
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"