ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στον ΕΦΚΑ, στις 10 το πρωί της Τρίτης, στηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων - Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μένουν ανασφάλιστοι για μήνες λόγω καθυστέρησης των απαραίτητων διαδικασιών

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ) στηρίζει την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στον ΕΦΚΑ, την Τρίτη, με αφορμή τους ανασφάλιστους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που, λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών από τον Φορέα, μένουν στον «αέρα» εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, οι εν λόγω αναπληρωτές για διάφορους λόγους δεν έχουν συμπληρώσει τα 50 ημερομίσθια που απαιτούνται προκειμένου να αποκτήσει κάποιος εργαζόμενος ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όμως, από τη συμπλήρωση των απαραίτητων ενσήμων μέχρι την καταχώρηση στο σύστημα απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 μήνες, καθυστέρηση που «οφείλεται αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας».

Μάλιστα, από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν γίνονται δεκτές ούτε βεβαιώσεις εργοδότη που να πιστοποιούν τις ημέρες εργασίας.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ, ενώ παράλληλα καλεί και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

Η ανακοίνωση στήριξης του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων:

Εργαζόμενοι χωρίς ασφαλιστική ικανότητα – Γολγοθάς για εργαζόμενους και ασφαλισμένους η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας – Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στον e-ΕΦΚΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ e-ΕΦΚΑ!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη, χρόνια τώρα βάζουν όχι μόνο άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι συμβασιούχοι, προκειμένου να καλύψουν δαπάνες υγείας, δεδομένου ότι είναι ζητούμενο η ασφαλιστική τους κάλυψη. Δεν μπορεί να θεωρούνται  ανασφάλιστοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, παρότι υπέβαλαν σχετική βεβαίωση εργοδότη για εργασία πλέον των καθορισμένων ημερών, πόσω μάλλον εγκυμονούσα συμβασιούχος εργαζόμενη, οικογένεια με τέσσερα παιδιά κλπ.!!!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επανέρχεται διαρκώς στον e-ΕΦΚΑ, από διάφορους κλάδους ασφαλισμένων και αφορά την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αφενός εξαιτίας του αρθρ. 23 Ν. 4529/2018, ΦΕΚ Α 56, (με το οποίο απαιτούνται πλέον 75 και όχι 50 ημέρες ασφάλισης) και αφετέρου λόγω του ότι δεν γίνονται αυτόματα οι θεωρήσεις σε όλους όσους δικαιούνται, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν ανασφάλιστοι! 

Δεν μπορεί να είναι σε ισχύ αυτό το απαράδεκτο, αντεργατικό πλαίσιο, με το οποίο ο ΕΦΚΑ δεν χορηγεί ασφαλιστική ικανότητα σε εργαζόμενους που καταθέτουν βεβαίωση εργοδότη για εργασία πλέον των απαραίτητων ημερών, ούτε οι εργαζόμενοι μπορεί να περιμένουν να φανούν τα ένσημά τους από τις υποβληθείσες ΑΠΔ για να είναι ασφαλισμένοι, όταν μέχρι να υποβληθούν οι σχετικές ΑΠΔ για το δημόσιο προβλέπεται υποβολή μέχρι και 2,5 μήνες μετά!

Με τις συνεχείς αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων, οι ασφαλισμένοι βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά και ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ βιώνουμε τις συνθήκες γαλέρας καθημερινά. Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η απαξίωση της λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ που «πέφτει στις πλάτες» ασφαλισμένων και εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, που λειτουργεί με τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, με κτίρια χωρίς φύλαξη, ασανσέρ, ψύξη - θέρμανση, χωρίς καθαριότητα, αναλώσιμα, χωρίς την υποτυπώδη υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο Σ.Υ.Α.Τ. ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους και ανέργους για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στην παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Τρίτη 5/7/2022, στις 10:00 πμ, στην κεντρική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, Ακαδημίας 22.

•    Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος 
•    Άμεσα να καταχωρούνται τα ένσημα στον ΕΦΚΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση.
•    Ασφαλιστική κάλυψη και μόνο με την βεβαίωση εργοδότη.
•    Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Υπουργείο Παιδείας: Συγκρότησε ομάδες για τη λειτουργία των ψηφιακών του συστημάτων - Τα ονόματα
Αφορά στα συστήματα: α. e-εγγραφές, β. e-doatap, γ. GIS- based «Χωροταξικό» και δ. synsyn του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α
Υπουργείο Παιδείας: Συγκρότησε ομάδες για τη λειτουργία των ψηφιακών του συστημάτων - Τα ονόματα
DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία