ειδικη αγωγή
laptop voucher
«Ας αναλογιστεί η ηγεσία του Υπουργείου ποιους βοηθά με το voucher και ποιους κοροϊδεύει, ας σκεφτούν λίγο καλύτερα πως δεν γίνεται να προάγονται μαθητές με ΟΛΑ τα κύρια μαθήματα κάτω από τη βάση και απουσίες ελεύθερες ή αλλιώς, ας οργανώσουν μια πλατφόρμα»

Τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη, οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν με ίδια μέσα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πληρώνοντας από την τσέπη τους την αγορά περιφερειακών (πχ γραφίδα) , την αναβάθμιση των υπολογιστών τους, το ρεύμα, τα αναλώσιμα ή ακόμα και την αντικατάσταση των παλαιών υπολογιστών τους προκειμένου να κάνουν επαρκώς τη δουλειά τους. Προσωπικά, η αγορά γραφίδας, ακουστικών και η αντικατάσταση της μπαταρίας του laptop, μου κόστισαν 230€ , για να μην συμπεριλάβω τα γυαλιά που αναγκάστηκα να αλλάξω προκειμένου να γλιτώσω από τους πονοκέφαλους που μου προκαλούσαν οι 12 ώρες μπροστά στην οθόνη…

Το Υπουργείο Παιδείας , με τεράστια καθυστέρηση, έβγαλε το πρόγραμμα ψηφιακής μέριμνας με τα voucher των 200€. Έκανα την αίτηση, πήρα τους κωδικούς και τώρα που τελείωσε το σχολικό έτος (αφού δεν είχα άμεση ανάγκη αλλαγής υπολογιστή) , είπα να κάνω μια έρευνα αγοράς για να πάρω κάποιο καινούργιο laptop, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να πληρώσω ένα σοβαρό ποσό από την τσέπη μου. Με μια απλή έρευνα αγοράς, διαπίστωσα ότι τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου, πωλούν τα αντίστοιχα μηχανήματα με τιμές από 120 ως 160€ ακριβότερα από τα καταστήματα που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα, μετατρέποντας τα 200€ σε 40-80€ όφελος.

Δηλαδή, αν πάρω – ας πούμε – ένα Mac , θα γλιτώσω 40€. Αν πάρω ένα ταπεινό HUAWEI θα γλιτώσω περίπου 60€. Αν πάρω καμιά πέτρα και την πετάξω εκεί που πρέπει θα γλιτώσω;; Μάλλον όχι. Όχι σε όλα.

Δεν θέλω την ελεημοσύνη του 50άρικου, δεν θέλω να μου λένε κατάμουτρα ότι είμαι μ@#@&@ς (ακόμα κι αν είμαι!) , δεν θέλω να με υπερασπιστούν οι συνδικαλιστές του «όχι σε όλα» , δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικοί αλήτες που έχουν μετατρέψει τα Λύκεια σε καταστήματα παραγωγής λειτουργικά αναλφάβητων απόφοιτων (με την περίφημη βάση του 10 που έχει γκρεμίσει τα πάντα).

Ας αναλογιστεί η ηγεσία του Υπουργείου ποιους βοηθά με το voucher και ποιους κοροϊδεύει, ας σκεφτούν λίγο καλύτερα πως δεν γίνεται να προάγονται μαθητές με ΟΛΑ τα κύρια μαθήματα κάτω από τη βάση και απουσίες ελεύθερες ή αλλιώς, ας οργανώσουν μια πλατφόρμα: aponomiapolitiriwn.gov.gr όπου τα απολυτήρια του Λυκείου θα απονέμονται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας με βαθμό ανάλογο των παρουσιών των μαθητών στο σχολείο.

* Βασίλης Μπακούρος, μαθηματικός στο 2ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων