laptop voucher
«Ας αναλογιστεί η ηγεσία του Υπουργείου ποιους βοηθά με το voucher και ποιους κοροϊδεύει, ας σκεφτούν λίγο καλύτερα πως δεν γίνεται να προάγονται μαθητές με ΟΛΑ τα κύρια μαθήματα κάτω από τη βάση και απουσίες ελεύθερες ή αλλιώς, ας οργανώσουν μια πλατφόρμα»

Τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη, οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν με ίδια μέσα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πληρώνοντας από την τσέπη τους την αγορά περιφερειακών (πχ γραφίδα) , την αναβάθμιση των υπολογιστών τους, το ρεύμα, τα αναλώσιμα ή ακόμα και την αντικατάσταση των παλαιών υπολογιστών τους προκειμένου να κάνουν επαρκώς τη δουλειά τους. Προσωπικά, η αγορά γραφίδας, ακουστικών και η αντικατάσταση της μπαταρίας του laptop, μου κόστισαν 230€ , για να μην συμπεριλάβω τα γυαλιά που αναγκάστηκα να αλλάξω προκειμένου να γλιτώσω από τους πονοκέφαλους που μου προκαλούσαν οι 12 ώρες μπροστά στην οθόνη…

Το Υπουργείο Παιδείας , με τεράστια καθυστέρηση, έβγαλε το πρόγραμμα ψηφιακής μέριμνας με τα voucher των 200€. Έκανα την αίτηση, πήρα τους κωδικούς και τώρα που τελείωσε το σχολικό έτος (αφού δεν είχα άμεση ανάγκη αλλαγής υπολογιστή) , είπα να κάνω μια έρευνα αγοράς για να πάρω κάποιο καινούργιο laptop, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να πληρώσω ένα σοβαρό ποσό από την τσέπη μου. Με μια απλή έρευνα αγοράς, διαπίστωσα ότι τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου, πωλούν τα αντίστοιχα μηχανήματα με τιμές από 120 ως 160€ ακριβότερα από τα καταστήματα που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα, μετατρέποντας τα 200€ σε 40-80€ όφελος.

Δηλαδή, αν πάρω – ας πούμε – ένα Mac , θα γλιτώσω 40€. Αν πάρω ένα ταπεινό HUAWEI θα γλιτώσω περίπου 60€. Αν πάρω καμιά πέτρα και την πετάξω εκεί που πρέπει θα γλιτώσω;; Μάλλον όχι. Όχι σε όλα.

Δεν θέλω την ελεημοσύνη του 50άρικου, δεν θέλω να μου λένε κατάμουτρα ότι είμαι μ@#@&@ς (ακόμα κι αν είμαι!) , δεν θέλω να με υπερασπιστούν οι συνδικαλιστές του «όχι σε όλα» , δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικοί αλήτες που έχουν μετατρέψει τα Λύκεια σε καταστήματα παραγωγής λειτουργικά αναλφάβητων απόφοιτων (με την περίφημη βάση του 10 που έχει γκρεμίσει τα πάντα).

Ας αναλογιστεί η ηγεσία του Υπουργείου ποιους βοηθά με το voucher και ποιους κοροϊδεύει, ας σκεφτούν λίγο καλύτερα πως δεν γίνεται να προάγονται μαθητές με ΟΛΑ τα κύρια μαθήματα κάτω από τη βάση και απουσίες ελεύθερες ή αλλιώς, ας οργανώσουν μια πλατφόρμα: aponomiapolitiriwn.gov.gr όπου τα απολυτήρια του Λυκείου θα απονέμονται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας με βαθμό ανάλογο των παρουσιών των μαθητών στο σχολείο.

* Βασίλης Μπακούρος, μαθηματικός στο 2ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

laptop boy
«Τοξικό» για το σώμα το μπλε φως από υπολογιστές και κινητά – Πώς θα προστατευτούμε
«Σε έναν γηράσκοντα πληθυσμό όπως ο σύγχρονος, η αλλαγή στις λάμπες LED είναι μία δυνητική ωρολογιακή βόμβα για την υγεία»
«Τοξικό» για το σώμα το μπλε φως από υπολογιστές και κινητά – Πώς θα προστατευτούμε