Thumbnail
Έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2022-23 ζητούν εκπαιδευτικοί - Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών, με αίτημα το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2022-23, πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Το σχολικό έτος 2023-24 πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Γενικής Αγωγής (έστω προσωρινοί), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει το ΥΠΑΙΘ να στείλει νωρίς το αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, ώστε οι προκηρύξεις να εκδοθούν εντός του σχολικού έτους 2022-23 και μάλιστα σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2023 (πριν εκδοθεί η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για αναπληρωτές και ωρομίσθιους για το σχολικό έτος 2023-24)».

Η φόρμα για τις ηλεκτρονικές υπογραφές εδώ

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως,

Προς την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή,

Προς τον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση,

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Το παρόν κείμενο υπογράφεται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου 64 του N. 4692/2020 καταργήθηκε η περίπτωση γ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του Ν. 4589/2019.

Συνεπώς, και οι πρώτοι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών μέσω του Ν. 4589/2019, ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Με βάση αυτό, οι οριστικοί πίνακες της Γενικής Αγωγής, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούλιο του 2021 (δηλαδή το σχολικό έτος 2020-21), ισχύουν ως τη λήξη του σχολικού έτους 2022-23, δηλαδή ως 31/08/2023.

Επομένως, το σχολικό έτος 2023-24 πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Γενικής Αγωγής (έστω προσωρινοί), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει το ΥΠΑΙΘ να στείλει νωρίς το αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, ώστε οι προκηρύξεις να εκδοθούν εντός του σχολικού έτους 2022-23 και μάλιστα σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2023 (πριν εκδοθεί η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για αναπληρωτές και ωρομίσθιους για το σχολικό έτος 2023-24).

Σας παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2022-23.  

Με εκτίμηση,

Οι υπογράφοντες
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gamos
Σύντροφοι εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης: Ποια δικαιώματα έχουν στην κοινή περιουσία και τι ισχύει με τις κληρονομιές
Νομικό κενό για τους συντρόφους εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης – Έρχονται αλλαγές στο κληρονομικό δίκαιο
Σύντροφοι εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης: Ποια δικαιώματα έχουν στην κοινή περιουσία και τι ισχύει με τις κληρονομιές
σχολεία Ηλιούπολης
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το σχολείο του παιδιού μου θα έπρεπε να δώσω τόση μεγάλη μάχη»
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ