ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε καταγγελία εις βάρος της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν οι υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας-Θράκης για τις παράνομες διοικητικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον διοικητικού υπαλλήλου του ΥΠΑΙΘ

Διοικητικός υπάλληλος και προϊσταμένη του τμήματος Α’ Διοικητικών Θεμάτων στο ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας-Θράκης αιτήθηκε την προβλεπόμενη από τον νόμο 9μηνη άδεια ανατροφής του 2ου παιδιού της, αλλά η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη έστησε μία σειρά από παράνομες διοικητικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον της, όπως καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας-Θράκης.

Ωστόσο, μετά από 25 μέρες χορηγήθηκε στην υπάλληλο στις 11-01-2022, η οφειλόμενη άδεια που είχε αιτηθεί από τις 16-12-2021 και έπρεπε από τότε, αναδρομικά, να της είχε χορηγηθεί.

«Δυστυχώς, το μεσοδιάστημα από 17-12-2021 έως και 10-01-2022, η Διευθύντρια υποκινούμενη από λόγους που προφανώς η ίδια θα πρέπει να εξηγήσει, το θεώρησε ως διάστημα αδικαιολόγητης  απουσία της συναδέλφισσας από την Υπηρεσία» επισημαίνουν οι υπάλληλοι σε επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρο Κόπτση.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η διευθύντρια περιέκοψε παράνομα μισθό 25 ημερών, ενώ η υπάλληλος εμπρόθεσμα κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας ανατροφής και την παρέπεμψε στις 16 Ιουνίου του 2022 στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει εκκινήσει καμία πειθαρχική διαδικασία και χωρίς να έχει κληθεί η συναδέλφισσα σε απολογία.

Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι «μόνο η Υπουργός Παιδείας, μπορεί να παραπέμψει διοικητικό υπάλληλο στο οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Τέλος, οι υπάλληλοι του ΥΠΑΙΘ καλούν την υπουργό να ελέγξει διοικητικά και πειθαρχικά τις παράνομες πράξεις της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαμβούρη και να επιβάλλει τη νομιμότητα.

Η καταγγελία των Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας-Θράκης

«Η μητρότητα υπό διωγμό από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη»

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Με οργή και αγανάκτηση σας καταγγέλλουμε την σωρεία παράνομων και παράτυπων διοικητικών αποφάσεων της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη, οι οποίες αφορούν σε μία πρωτόγνωρη επίθεση στα χρονικά της Διοίκησης, εναντίον συναδέλφισσας μας Διοικητικού Υπαλλήλου και Προϊσταμένης του Τμήματος Α΄ Διοικητικών Θεμάτων, η οποία υπέπεσε στο «παράπτωμα» να αιτηθεί την προβλεπόμενη από τον Νόμο 9μηνη άδεια ανατροφής του 2ου τέκνου της!

Η κ. Βαμβούρη με αφετηρία το σαθρό επιχείρημα της, ότι το συνημμένο έγγραφο της αίτησης χορήγησης της 9μηνης άδειας ανατροφής, που υπέβαλε στην Υπηρεσία της η συναδέλφισσα μας, στις 16-12-2021, δεν ήταν σε μορφή pdf και δεν μπορούσε να διαβαστεί, έστησε μία σειρά από παράνομες διοικητικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον της.

Βέβαια όταν η Υπηρεσία έπραξε τα δέοντα, μετά από 25 ημέρες η συναδέλφισσα μας ανταποκρίθηκε απολύτως στις υποχρεώσεις της και στα δικαιολογητικά που της ζητήθηκαν και έτσι της χορηγήθηκε τελικά στις 11-01-2022, η οφειλόμενη άδεια που είχε αιτηθεί από τις 16-12-2021 και έπρεπε από τότε, αναδρομικά, να της είχε χορηγηθεί.

Δυστυχώς, το μεσοδιάστημα από 17-12-2021 έως και 10-01-2022, η Διευθύντρια υποκινούμενη από λόγους που προφανώς η ίδια θα πρέπει να εξηγήσει, το θεώρησε ως διάστημα αδικαιολόγητης  απουσία της συναδέλφισσας από την Υπηρεσία.

               Από το σημείο αυτό αρχίζει το γαϊτανάκι των παράνομων διοικητικών και πειθαρχικών πράξεων της, σε βάρος της συναδέλφισσας και Προϊσταμένης του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης, έτσι,

Περικόπτει, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, μισθό 25 ημερών ενώ η συναδέλφισσα εμπρόθεσμα κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας ανατροφής,

Αλήθεια όταν η ίδια η κ. Βαμβούρη είχε χορηγήσει την άδεια μητρότητας -λοχείας στις 20-07-2021 δεν είχε η Υπηρεσία το πιστοποιητικό γέννησης του τέκνου, το οποίο της ζητήθηκε ξανά;

Αλήθεια γιατί να υπάρχει υπαιτιότητα της συναδέλφισσας και όχι της κ. Βαμβούρη που με προσχήματα δεν χορήγησε εμπρόθεσμα την οφειλόμενη και σύννομη άδεια ανατροφής;

Παραπέμπει στις 16-06-2022 στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την συναδέλφισσα, χωρίς να έχει εκκινήσει καμία πειθαρχική διαδικασία και  χωρίς να έχει κληθεί η συναδέλφισσα σε απολογία,

Παραπέμπει, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την συναδέλφισσα μετά από 6 μήνες, μάλλον τώρα θα το θυμήθηκε, ενώ έπρεπε είτε να ασκήσει η ίδια τις πειθαρχικές της αρμοδιότητες, είτε να παραπέμψει την υπόθεση στον αμέσως ανώτερο πειθαρχικό Προϊστάμενο, δηλαδή τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, για να την  κρίνει, ευρισκόμενη προφανώς σε γενικευμένη διοικητική σύγχυση και μπερδεύοντας τις πειθαρχικές αρμοδιότητες και διαδικασίες που αφορούν στους εκπαιδευτικούς με αυτές που αφορούν στους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους.

Παραπέμπει, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, και λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση της από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας (όπως τεκμαίρεται από τη σειρά της στον αναμορφωμένο αξιολογικό πίνακα, βάσει της οποία δεν κλήθηκε καν σε συνέντευξη), την συναδέλφισσα μας στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αγνοώντας προφανώς ότι ΜΟΝΟΝ η Υπουργός Παιδείας, μπορεί να παραπέμψει διοικητικό υπάλληλο στο οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το άρθρο 118 παρ. 6 του Ν.3528/2077, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Σας καλούμε να ελέγξετε διοικητικά και πειθαρχικά τις παράνομες πράξεις της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαμβούρη και να επιβάλλετε την νομιμότητα.

Δεν είναι δυνατόν μία Διευθύντρια Εκπαίδευσης να μην γνωρίζει ούτε καν τα βασικά της πειθαρχικής διαδικασίας. Να εκδίδει μια παντελώς παράνομη και προφανέστατα άκυρη παραπομπή ενώ δεν έχει καμία προς τούτο αρμοδιότητα, καθώς η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει εκ του Νόμου ανατεθεί, αποκλειστικά και μόνο, στην κ. Υπουργό.

 Δεν είναι δυνατόν μια Διευθύντρια Εκπαίδευσης να μην γνωρίζει ότι οι εν λόγω άδειες προστασίας της μητρότητας χορηγούνται αναδρομικώς από την ημερομηνία που αυτές ζητούνται.

Δεν είναι δυνατόν μια Διευθύντρια Εκπαίδευσης να παραβαίνει τόσο καταφανώς και τις σχετικές διατάξεις του υπαλληλικού και του πειθαρχικού δικαίου, είτε το κάνει από ανεπίτρεπτη για την θέση που υπηρετεί άγνοια, είτε από εκδικητική προς την υπάλληλο-μητέρα διάθεση και να μένει ανέλεγκτη και ατιμώρητη. 

Οι δύο παράνομες πράξεις της (παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και Περικοπή Μισθού) θα πρέπει να ακυρωθούν άμεσα από την ίδια αλλιώς φέρει ακέραια την πειθαρχική και κυρίως ποινική ευθύνη της έκδοσής τους.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση μας θα καταγγείλει αυτήν την ανάρμοστη διοικητική πρακτική της, η οποία έρχεται να πλήξει τον ευαίσθητο και προστατευόμενο θεσμό της μητρότητας, σε κάθε αρμόδιο φορέα, στην ποινική δικαιοσύνη, ακόμη και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η μητρότητα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να χορηγείται η κάθε είδους διευκόλυνση από την Πολιτεία για την ανατροφή των παιδιών μας, όταν η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα αποτελούν σημαντικότητα προβλήματα της Πατρίδας μας, για τα οποία η Κυβέρνηση σας λαμβάνει συνεχώς πρόσθετα και σημαντικά μέτρα για την επίλυσή τους!

Δυστυχώς, στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν και οι θλιβερές εξαιρέσεις, όπως η κ. Βαμβούρη!

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Νεκτάριος Α. Παπαδάκης

Παναγιώτης Στεφανόπουλος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ektakto.jpg
Απίστευτο… κι όμως ελληνικό: Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη
Με την απειλή χειροβομβίδας άρπαξε ποσό από το ταμείο τράπεζας
Απίστευτο… κι όμως ελληνικό: Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη
εαπ μερες καριερας 2022
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις...
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας