Υφυπουργός Παιδείας: Σχετικά με τα αιτήματα για 750 νέα Τμήματα Ένταξης
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία θα περιλαμβάνονται οι σχολικές μεταβολές του έτους 2022-2023 βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Στην επερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή έδωσε την παρακάτω απάντηση:

Κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται Σχολικές Μεταβολές που αφορούν σε Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων, όπως επίσης και σε ιδρύσεις τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και των ΕΝΕΕΓΥ-Λ, οι οποίες ισχύουν από το επόμενο σχολικό έτος.

Για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 141901/ΓΔ4/5-11-2021 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ., σύμφωνα με την οποία υποβλήθηκαν αιτήματα από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης της χώρας στο πληροφοριακό σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. myschool.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία θα περιλαμβάνονται οι σχολικές μεταβολές του έτους 2022-2023 βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Περαιτέρω, η ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης υλοποιείται με τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 6, 8 και 34 του ν.3699/2008 (Α΄199), των διατάξεων του άρθρου 11 του ν.1966/1991 (Α΄147) και την παρ. 2 του άρθρου 7 και του άρθρου 17 του ν.4547/2018 (Α΄102).

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε η με αριθμ. πρωτ. 48132/Δ3/27-4-2021 (ΑΔΑ: 6ΩΨΦ46ΜΤΛΗ-923) εγκύκλιος υποβολής προτάσεων για την ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γενικής και Επαγγελματικής Κατεύθυνσης.

Μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί συνολικά 3.619 Τμήματα Ένταξης σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της επικράτειας.

Κατόπιν έκδοσης της ανωτέρω εγκυκλίου κατατέθηκαν συνολικά 750 αιτήματα, η διαδικασία επεξεργασίας των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη ως προς την πληρότητα και ορθότητά τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες επιτυγχάνουν με λιγότερη άσκηση έναντι των ανδρών, καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία τους
«Για όλους τους ενήλικες που ασχολούνται με οποιαδήποτε τακτική σωματική δραστηριότητα, ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώθηκε κατά 24% στις γυναίκες και...
Έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες επιτυγχάνουν με λιγότερη άσκηση έναντι των ανδρών, καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία τους