apth
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εν όψει των κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο, πηγές της αστυνομίας διαψεύδουν ότι θα εγκατασταθεί από αύριο η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ

Διαψεύδουν πηγές της αστυνομίας ότι θα εγκατασταθεί από αύριο η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι καθ' ύλην αρμόδιοι δηλώνουν άγνοια για τις πληροφορίες με τις οποίες έχει προγραμματισθεί για αύριο η έναρξη του προγράμματος αστυνόμευσης πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ διαψεύδουν ότι προτίθενται να ενεργοποιήσουν άμεσα τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ΟΠΠΙ ενώ άγνοια για ενδεχόμενη παρουσία αύριο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα κάμπους δηλώνουν και εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών.

Σε αναβρασμό φοιτητές και ακαδημαϊκοί 

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αυτές, σε συνδυασμό με την διαρκή παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ και την άγρια καταστολή των τελευταίων ημερών στο ίδρυμα, οδήγησαν σε σφοδρές αντιδράσεις από φοιτητές και ακαδημαϊκούς που με ανακοινώσεις τους ζητούσαν τον τερματισμό της βίας και αναστολή του μέτρου εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές, έχοντας στο πλευρό τους καθηγητές τους, διοργανώνουν συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Αύριο Παρασκευή δε, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα περιμένουν τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς από τις 6 το πρωί στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης  και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και της ΑΣΟΕΕ.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού σήμερα δίνεται στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση (στις 8 μ.μ.) στη Νομική. Στην κινητοποίηση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Επίσης ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ και ο Σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος εργαζομένων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
Η εκδήλωση στην Αθήνα συγκέντρωσε δεκάδες νέους και νέες λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
μητσοτακης
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
Τι είπε για γεωπολιτικές εξελίξεις, επενδύσεις, εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
diethnes-panepistimio
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η εκδήλωση με τίτλο: «Έμφυλη ενδοοικογενειακή βία. Το χάπι του βιασμού», θα πραγματοποιηθεί 12:00 – 13:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος» στην...
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας