Φοιτητές, πανεπιστημιακοί: Νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σε αναβρασμό βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα, που είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε συλλαλητήριο καλούν φοιτητές και καθηγητές σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το πρωί της Παρασκευής δίνουν ραντεβού στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης και της ΑΣΟΕΕ

Αναλυτικά

Ενόψει της επίσημης εγκατάστασης των ΟΠΠΙ (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως εύσχημα έχουν ονομαστεί) την Παρασκευή 10 Ιουνίου στα πρώτα ιδρύματα, οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους τους καθηγητές τους διοργανώνουν συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Αύριο Παρασκευή δε, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας θα περιμένουν τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς από τις 6 το πρωί στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης  και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και της ΑΣΟΕΕ.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού σήμερα δίνεται στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση (στις 8 μ.μ.) στη Νομική. Στην κινητοποίηση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Επίσης ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ και ο Σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος εργαζομένων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

foititiki-poreia-10-3-1.jpg

Επίσης, αύριο Παρασκευή, Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού νωρίς το πρωί, στις πύλες των ιδρυμάτων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία, στην Πανεπιστημιούπολη, στην Πολυτεχνειούπολη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

foithtes.jpg

Στη Θεσσαλονίκη το αγωνιστικό ραντεβού των Φοιτητικών Συλλόγων μαζί με τους πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους του ΑΠΘ έχει δοθεί σήμερα, στις 7 μ.μ. στην Καμάρα. Επίσης, στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων ενάντια στον νόμο, προγραμματίζουν για αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!
Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το έγγραφο που καλεί όσους εκπαιδευτικούς έχουν διδάξει μία ολόκληρη σχολική χρονιά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα...
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!