Παιδικοί σταθμοί - Δημοτικά: Σχέδιο για επέκταση του ωραρίου των σχολείων μέχρι τις 18:00
Σχεδιάζεται η επέκταση του ωραρίου των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών μέχρι τις 18:00 το απόγευμα

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση» την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 18:00 το απόγευμα.

«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», επισήμανε κατά την ομιλία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων έως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να συμπεριλάβει και την ενότητα της μελέτης των παιδιών.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση»:

Η κυβέρνηση «τάζει» προσιτή στέγη στους νέους

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους. «Μελετάμε ένα σχέδιο που θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα. Όπως, τη σημαντική περιουσία του δημοσίου...Εξετάζουμε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η στελέχωση των μονάδων υγείας της περιφέρειας και κυρίως των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους, προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας εκεί. «Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση για έναν πληθυσμό, που γερνά» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως έχει καλέσει επανειλημμένως όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία καθώς κοινά προβλήματα απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Η Σοφία Ζαχαράκη δεν απάντησε στην ερώτηση σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά
Οι υποτροφίες χορηγούνται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την παρακολούθηση προγραμμάτων σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2026 - 2027
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά