Thumbnail
Ν.Κακλαμάνης: «Το κυριότερο από όλα είναι ότι το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό»

Ακόμα και μέσα στο χώρο των πανεπιστημιακών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπάρχουν διαφωνίες για το νέο νόμο-πλαίσιο της κ.Κεραμέως, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά.

Ο κ.Κακλαμάνης μάλιστα τόνισε ότι επί της αρχής στηρίζει μεν το νομοσχέδιο Κεραμέως, ωστόσο «υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια».

Και εξήγησε ότι, όσον αφορά τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης, υπάρχει ανακολουθία με όσα το ίδιο κόμμα  με την ίδια υπουργό, ψήφισε προ διετίας.

Θυμίζουμε ότι το 2020 η κ.Κεραμέως με το νόμο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», είχε θεσμοθετήσει τον τρόπο εκλογής πρυτανικών αρχών μέσω ψηφοφορίας από ειδικό σώμα εκλεκτόρων το οποίο απαρτίζεται από το σύνολο των καθηγητών πρώτης βαθμίδας, των αναπληρωτών καθηγητών, των επίκουρων καθηγητών, μόνιμων και επί θητεία, καθώς και των υπηρετούντων λεκτόρων του Α.Ε.Ι.

Τώρα η ίδια υπουργός, αποφάσισε άλλη διαδικασία ενώ τότε μας έλεγε ότι η προηγούμενη ήταν η σωστή.

Τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Επί της αρχής το στηρίζω αλλά υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα δηλαδή παραδείγματος χάριν ο σύλλογος του επιστημονικού προσωπικού των πανεπιστημίων έβγαλε μια ανακοίνωση πάρα πολύ σκληρή που ήταν ομόφωνη, που σημαίνει ότι και οι καθηγητές οι προσκείμενοι στη ΝΔ και οι υπάρχοντες πρυτάνεις οι προσκείμενοι διαφωνούν με ένα πολύ συγκεκριμένο άρθρο που έχει να κάνει με συμβούλια διοίκησης και τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων», είπε και πρόσθεσε:

«Το κυριότερο από όλα είναι ότι το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό. Μιλάω για το συγκεκριμένο άρθρο, μην παρεξηγηθώ για το σύνολο του σχεδίου νόμου που το στηρίζω εξ αρχής γιατί είναι ένα καλό νομοσχέδιο».

Δείτε τη συνέντευξη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
«Ίσως τα θύματα να μην είναι 57» – Συγκλονίζουν οι αναφορές στη δίκη για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
αρτεμις
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά το 1972 ταξίδεψε πιο μακριά από ποτέ – Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης