apth foitites mat
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τη στάση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού και Χημικού - Ζητάμε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, προκειμένου να δοθεί τέλος στο σκηνικό έντασης, αλλά η οι αρμόδιοι αρνούνται, καταγγέλλουν οι φοιτητές

«Απαραίτητη» χαρακτηρίζει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, παρά το νέο «όργιο» καταστολής και το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από τα ΜΑΤ.

Πρόεδροι και εκλεγμένοι στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του Ιδρύματος πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Κοσμητεία, απαιτώντας να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το κτήριο του Βιολογικού, προκειμένου να δοθεί τέλος στο σκηνικό έντασης. Αντ' αυτού, οι φοιτητές αντιμετώπισαν την άρνηση από την πλευρά των αρμοδίων.

«Είναι βαριές οι ευθύνες της Κοσμητείας, της Πρυτανείας και της Κυβέρνησης που πρέπει τώρα να πάρουν θέση για αυτά τα γεγονότα και να εξασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει ομαλά χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των φοιτητών», σημειώνεται σχετικά.

Η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού και Χημικού:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 παρέμβαση των προέδρων και των εκλεγμένων στα ΔΣ των Φοιτητικών μας Συλλόγων στην Κοσμητεία της ΣΘΕ. Απαιτήσαμε να πάρει θέση η Κοσμητεία για να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το κτήριο του Βιολογικού, ως απαραίτητος όρος για να δοθεί τέλος στα σκηνικά έντασης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στη Σχολή μας. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας της Βιβλιοθήκης.

Είναι απαράδεκτο επί ένα μήνα τώρα να διακόπτονται τα μαθήματα μας ή να γίνονται διαδικτυακά, λόγω αυτών των περιστατικών. Είναι βαριές οι ευθύνες της Κοσμητείας, της Πρυτανείας και της Κυβέρνησης που πρέπει τώρα να πάρουν θέση για αυτά τα γεγονότα και να εξασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει ομαλά χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των φοιτητών. Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει και εξελίσσεται οργανωμένο σχέδιο έντασης της καταστολής που συνοδεύει το επικείμενο νέο χτύπημα στις σπουδές μας.

Προχωράμε με τον συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων την Δευτέρα 30/05 στις 18:00 για να μπορέσουμε να δώσουμε οργανωμένη απάντηση μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
μηχανή delivery
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Στο στόχαστρο διανομείς και χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα