Φίλης: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωση την ίδρυση σχολής κατάρτισης στη Σύρο και η Κεραμέως βάζει φραγμό στο ΕΠΑΛ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | INTIME
Τη μετατροπή του μοναδικού ημερήσιου ΕΠΑΛ της Σύρου σε πρότυπο καταγγέλλει ο Νίκος Φίλης, μιλώντας για «άλλη μια διαλυτική απόφαση» από πλευράς ΝΔ και Νίκης Κεραμέως

Για «άλλη μια διαλυτική απόφαση» από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και Νίκης Κεραμέως κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης, αναφορικά με τη μετατροπή του μοναδικού ημερήσιου ΕΠΑΛ της Σύρου σε πρότυπο.

«Διόλου τυχαία, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Σύρου είχε ανακοινωθεί η ίδρυση εκεί σχολής κατάρτισης… Δυο μήνες μετά, μπαίνει τεχνητός φραγμός στο ΕΠΑΛ του νησιού. Η θητεία της κας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, συμπυκνωμένη σε δυο στιγμιότυπα»., σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

«Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά που θα αποκλείονται (σήμερα στο ΕΠΑΛ φοιτούν 300 μαθητές!) θα οδηγούνται είτε στο εσπερινό ΕΠΑΛ, με τις επακόλουθες δυσκολίες στην καθημερινότητα της οικογένειας, είτε σε σχολές κατάρτισης, που μεταφράζονται σε πρόωρη, φθηνή και απλήρωτη «μαθητεία» ανήλικων παιδιών (που εξωθούνται εκτός τυπικής εκπαίδευσης...), είτε σε ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές», αναφέρει παράλληλα.

Αναλυτικά η δήλωση Φίλη:

Άλλη μια διαλυτική για το δημόσιο σχολείο απόφαση ετοιμάζεται να πάρει το υπουργείο Παιδείας: να μετατρέψει σε πρότυπο το μοναδικό ημερήσιο ΕΠΑΛ της Σύρου!

Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά που θα αποκλείονται (σήμερα στο ΕΠΑΛ φοιτούν 300 μαθητές!) θα οδηγούνται είτε στο εσπερινό ΕΠΑΛ, με τις επακόλουθες δυσκολίες στην καθημερινότητα της οικογένειας, είτε σε σχολές κατάρτισης, που μεταφράζονται σε πρόωρη, φθηνή και απλήρωτη «μαθητεία» ανήλικων παιδιών (που εξωθούνται εκτός τυπικής εκπαίδευσης...), είτε σε ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές.

Διόλου τυχαία, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Σύρου είχε ανακοινωθεί η ίδρυση εκεί σχολής κατάρτισης… Δυο μήνες μετά, μπαίνει τεχνητός φραγμός στο ΕΠΑΛ του νησιού. Η θητεία της κας Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, συμπυκνωμένη σε δυο στιγμιότυπα!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει το δημόσιο σχολείο. Το αντιλαμβάνονται όλοι: κατά της πρόθεσης του υπουργείου έχουν ταχθεί ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Σύρου, η Ένωση Γονέων ολόκληρου του νησιού και άλλοι τοπικοί σύλλογοι. Αναμένεται απόφαση του δήμου, που ασφαλώς δεν θα μείνει ασυγκίνητος από το γεγονός ότι μαθητές θα αποκλειστούν από ένα δημόσιο σχολείο. Πριν λίγο καιρό, γονείς, μαθητές, ο δήμος Αθηναίων, ακόμα και βουλευτής της ΝΔ είχαν ταχθεί κατά της μετατροπής του 26ου Αθηνών σε πειραματικό, απόφαση που στέλνει τα παιδιά μιας γειτονιάς σε σχολεία άλλων περιοχών. Στην περίπτωση της Σύρου η κα Κεραμέως θα τα στείλει ως και σε… άλλα νησιά!

Οι εμμονές τους, τα ιδεολογήματά τους, η διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, δεν έχουν όρια. Στους γονείς και τους καθηγητές έχουμε ένα μήνυμα: όλες αυτές οι αποφάσεις θα ανακληθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου: θα… τσικνίσει ο ουρανός;
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις