26ο Γυμνάσιο Αθηνών: «Σώστε το μοναδικό γυμνάσιο της περιοχής μας»-Διαφωνεί μέχρι και η παράταξη Μπακογιάννη
Μετατρέπουν το μοναδικό δημόσιο Γυμνάσιο της περιοχής του Κολωνακίου σε Πειραματικό - Μέχρι ....και η παράταξη Μπακογιάννη διαφωνεί με την απόφαση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών

Νέες κινητοποιήσεις για την προάσπιση του μοναδικού δημόσιου Γυμνασίου της περιοχής του Κολωνακίου προαναγγέλλουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά την αιφνιδιαστική εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών να μετατρέψει το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών σε Πειραματικό, αποκλείοντας τα παιδιά που διαμένουν στην περιοχή. 

Ενδεικτικό του αναβρασμού που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι εάν τελικά εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη πρόταση, θα μείνουν χωρίς σχολική στέγη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 14ου, του 15ου, του 16ου και του 74ου δημοτικού σχολείου.

Η εισήγηση αυτή βέβαια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως, «πατά» πάνω στο νόμο Κεραμέως που επιτρέπει σε δημόσια σχολεία να χαρακτηριστούν πρότυπα ή πειραματικά «πληρώντας συγκεκριμένα κριτήρια», τα οποία -όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί στο alfavita.gr- όχι μόνο δεν πληρούνται, αλλά μαθητές από ολόκληρες περιοχές εξοβελίζονται από τα δημόσια σχολεία της γειτονιάς τους (Δείτε ενδεικτικά: «Με το ζόρι» η μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε Πρότυπο). 

Διαφωνεί μέχρι και η παράταξη Μπακογιάννη

Με την απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης διαφωνεί μέχρι και η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, η οποία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παραδέχθηκε πως αποτελεί αρνητική εξέλιξη η κατάργηση του 26ου Γυμνασίου. 

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο alfavita.gr, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, η διοίκηση του δήμου συμφώνησε να υπάρξει και απόφαση κατά του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδιασμού, η οποία ομόφωνα υπερψηφίστηκε.

«Η κατάργηση του 26ου Γυμνασίου αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Ευαγγελισμός – Κολωνάκι) μένει χωρίς δημόσιο σχολείο καθολικά προσβάσιμο. Στην ευρύτερη περιοχή θα λειτουργούν μόνο πειραματικά και πρότυπα η πρόσβαση στα οποία δεν γίνεται με κριτήρια κατοικίας» δηλώνει στο alfavita.gr ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως «το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Η διοίκηση συμφώνησε ότι αποτελεί αρνητική εξέλιξη η κατάργηση του 26ου Γυμνασίου και δέχτηκε την πρόταση της “Ανοιχτή Πόλης” να υπάρξει απόφαση κατά του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδιασμού, απόφαση που ομόφωνα υπερψηφίστηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, πάντως με πηγές του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς -όπως αναφέρουν- το αίτημα που υπέβαλλε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Α' Αθηνών εξετάζεται. Την ίδια στιγμή, ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τις φημολογίες περί ανάκλησης της απόφασης. 

Στερούνται το δικαίωμα να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο της γειτονιάς τους

gimnasio-kolonaki.jpg

Με το σύνθημα «Save 26ο - Όχι στην κατάργηση του σχολείου της γειτονιάς» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία, όπως η Β΄, Γ', Ε', Ζ' και ΣΤ ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά», και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας».

gimnasio-kolonaki2.jpg

«Στην περίπτωση του 26ου Γυμνασίου δίνουμε έναν διπλό αγώνα» σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου καθολικά προσβάσιμου σχολείου, αλλά και υπεράσπισης του δικαιώματος των μόνιμων κατοίκων να μην φύγουν από το κέντρο της Αθήνας. Μία πόλη που σε ολόκληρες περιοχές δεν έχε βασικές υποδομές όπως σχολεία αντικειμενικά διώχνει τους μόνιμους κατοίκους και αλλάζει προς το αρνητικό των χαρακτήρα της.

Η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε χθες από τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τόσο του Γυμνασίου όσο και του 15ου Δημοτικού δείχνει την καθολική αντίδραση. Η απόρριψη των κυβερνητικών σχεδιασμών θα είναι μια νίκη για τη δημόσια παιδεία αλλά και μία νίκη μιας ιστορικής γειτονιάς που διεκδικεί να κρατήσει και μόνιμους κατοίκους και όχι απλά να γίνει ένα πέρασμα για τουρίστες» καταλήγει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»