Υπουργείο Παιδείας: Εξοντωτική ποινή σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό - Τίθεται σε «Δυνητική Αργία»
“Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την τιμωρητική και εξοντωτική Απόφαση της Νίκης Κεραμέως να θέσει σε «Δυνητική Αργία» τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, επειδή «φέρεται να απουσίαζε» από την τηλεκπαιδευση!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμό και την αποχή των εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ. Και συμπληρώνει: Στόχος πλέον είναι ο ίδιος, ο μάχιμος Εκπαιδευτικός, που καθημερινά στο σχολείο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όταν απουσιάζουν οι πάντες! Γνωστή η μέθοδος της οικονομικής του εξαθλίωσης. Από το ένα δικαστήριο, στο άλλο, για το επόμενο. Να μην αντέξει, “Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”. Να σταματήσει να παλεύει για το Δημόσιο Σχολείο.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών Αιτωλοακαρνανίας (Α.Ε.Κ.) - «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε.»

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Τσιγγάνους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Τσιγγάνος!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Κομμουνιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα… Κομμουνιστής!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Εβραίος!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Συνδικαλιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Συνδικαλιστής!

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα. Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Martin-Niemöller-Stiftung

 

  • Μείζον Θέμα Δημοκρατίας με την τιμωρητική και εξοντωτική Απόφαση της Κεραμέως να θέσει σε «Δυνητική Αργία» τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, επειδή «φέρεται να απουσίαζε» από την τηλεκπαιδευση!
  • Καταργεί την Ομόφωνη απόφαση (5-0) του Πειθαρχικού Συμβουλίου Π&Δ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας, που εισηγήθηκε να μην τεθεί σε αργία.
  • Αδιαφορεί για την Δικαστική Απόφαση – Διαταγή η οποία αναστέλλει την Απόφασης της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών για το ίδιο θέμα.
  • Επαναφέρει έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη-Μητσοτάκη), που είχε καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας.

 

Η Κεραμέως «Αποφασίζει» και «Διατάζει» με συνοπτικές διαδικασίες να τεθεί σε Δυνητική Αργία ο Κώστας Κορδάτος υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου επειδή «φέρεται να απουσίαζε» την περίοδο της τηλ«εκπαίδευσης».

Πήρε απόφαση που είναι αντίθετη με την Ομόφωνη Εισήγηση - Απόφαση (5-0) του Α' Πειθαρχικού Συμβουλίου Π&Δ Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας (πράξη 1η/7-1-2022). Αν και όφειλε, δεοντολογικά, ηθικά και ουσιαστικά προς το δημόσιο συμφέρον, να σεβαστεί την παραπάνω Απόφαση, ουσιαστικά ακυρώνει τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια διόρισε (Πρωτοδίκης Πατρών, Αντιπρόεδρο ΝΣΚ, Δ/ντής ΔΔΕ, Εκπαιδευτικοί Δ/ντές σχολείων) και τον θεσμικό τους ρόλο. Καταργεί στην πράξη το ίδιο το Θεσμικό Όργανο.

Αδιαφορεί για την 300/2022 Προσωρινή Διαταγή Δικαστηρίου Αναστολής Εκτέλεσης της 116/22-12-2021 Πράξης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για την περικοπή μισθών το επίμαχο διάστημα, όπου «φέρεται να απουσίαζε». Έρχεται έτσι σε πλήρη σύγκρουση με το Γνωμοδοτικό έγγραφο 4758/11-1997/14-9-2012 του ΝΣτΚ. του γραφείου Πατρών.

Στόχος πλέον είναι ο ίδιος, ο μάχιμος Εκπαιδευτικός, που καθημερινά στο σχολείο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όταν απουσιάζουν οι πάντες! Γνωστή η μέθοδος της οικονομικής του εξαθλίωσης. Από το ένα δικαστήριο, στο άλλο, για το επόμενο. Να μην αντέξει, “Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”. Να σταματήσει να παλεύει για το Δημόσιο Σχολείο.

Στόχος είναι ο κάθε ένας Εκπαιδευτικός που αγωνίζεται για τη Δημόσια Παιδεία και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα. Όταν το 40% των συναδέλφων σε λίγο θα είναι άνεργοι και για να δουλέψουν ξανά ίσως κληθούν να δώσουν «πανελλαδικές».

Στόχος είναι η Δημόσια Παιδεία και το Εκπαιδευτικό Κίνημα. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια μιας σειράς κυβερνητικών νομοθετημάτων (κατάργηση των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, του δικαιώματος στην απεργία, αξιολόγηση κα) που σήμερα έχουν στόχο τη συνδικαλιστική ελευθερία και αύριο το δικαίωμα στην εργασία και την προάσπισή του.

Με την επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμός και την αποχή των συναδέλφων από την ΕΛΜΕ. Η Κεραμέως και η κυβέρνηση επιδιώκουν τη χειραγώγηση και τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, αυτούς όπου θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς της αδράνειας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Εκεί όπου θα φωνάξουν για τα δίκαια του κλάδου, τον κυβερνητικό και διοικητικό αυταρχισμό για την φτώχεια και την διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Εκεί όπου οι συσχετισμοί στο σωματείο θα πρέπει να έχουν αγωνιστικό πρόσημο και συσπείρωση. κόντρα στην αποκοινωνικοποίηση, τον κυβερνητισμό και την κομματική καταγραφή.

Οι συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί με την συμμετοχή τους στις εκλογές αντιπροσώπων για ΟΛΜΕ την Πέμπτη, έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν και να αντιπαρατεθούν και στην άδικη δίωξη με τη ψήφο τους.

Πρέπει να στείλουν μήνυμα σε όλους αυτούς που μας έχουν φέρει ως κλάδο σε αυτή την δεινή θέση και σε όλους εκείνους που δειλιάζουν να αντιπαρατεθούν για τις αξίες και αρχές του συνδικαλισμού αλλά και για τα αυτονόητα που καθημερινά μας «πνίγουν» στα σχολεία.

Καλούμε τις δύο ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να υψώσουν «ασπίδα» αλληλεγγύης στον διωκόμενο (για μια ακόμη φορά) Εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο και να προκαλέσουν ανάλογη στήριξη από την ΟΛΜΕ.

Άμεσα να βγει ανακοίνωση υποστήριξης και να σταλεί έτσι ηχηρό μήνυμα ότι η εποχή του “Αποφασίζομεν και Διτάσσομεν” έχει παρέλθει.

 

Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ.

Ότι επειδή, ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν, γιατί δεν έχεις λεφτά

Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαΐ, δε θα στο πάρουν

Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις

Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει

Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου.

 

Α.Ε.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πρότυπων και Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων για το...
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε
Σε κάθειρξη καταδικάστηκε 35χρονος στη Θεσσαλονίκη που είχε δολοφονήσει την μητέρα του
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε