Κεραμέως για σχολικό εκφοβισμό: «Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα με δύσκολη λύση»
«Το bullying είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα με πολύ δύσκολη λύση», τόνισε η Ν. Κεραμέως - Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού - bullying, μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμεώς, τονίζοντας πως αποτελεί «ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, με μια πολύ δύσκολη λύση». 

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο mega, επεσήμανε πως είναι ένα σύνθετο πρόβλημα χωρίς εύκολες λύσεις και ανέφερε πως από πλευράς υπουργείου υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν να κάνουν με περισσότερους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους στα σχολεία. 

Πρόσθεσε ακόμη, ότι φέτος προσλήφθηκαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αναφέροντας τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής και τις σχετικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών. 

«Θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα», είπε η υπουργός, ενώ ως μακροπρόθεσμα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού η ανέφερε μεταξύ άλλων τις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή η Ν. Κεραμέως τόνισε πως γίνεται διερεύνηση και έλεγχος των συνθηκών σε βάθος, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Τι θα γίνει με τις μάσκες στα σχολεία

Για την απόφαση υποχρεωτικότητας της μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός είπε πως το θέμα είναι στο τραπέζι συζητήσεων με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Μάλιστα πρόσθεσε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και είναι στην κατεύθυνση της ευρύτερης άρσης των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στα σχολεία.

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής αλλά η κατεύθυνση είναι προς την άρση του μέτρου», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Πανεπιστημιακή αστυνομία η Υπουργός ανέφερε πως αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το Σώμα σε επιλεγμένα πανεπιστήμια, καθότι δεν πρόκειται για οριζόντιο μέτρο. 

Αναφορικά με την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η Ν. Κεραμέως είπε πως ενισχύθηκε η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων της χώρας, μετατοπιζόμενοι σε ένα εξωστρεφές, δυναμικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ότι η χώρα αποκτά μία σημαντική θέση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη. 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καισα
ΚΚΕ: Ιστορικά ντοκουμέντα ανεκτίμητης αξίας οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι θα καταθέσει άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αξιοποίησης και προστασίας των ντοκουμέντων, ώστε να διασφαλιστεί ο...
ΚΚΕ: Ιστορικά ντοκουμέντα ανεκτίμητης αξίας οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
κλειστό σχολείο
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
Με βάση τις οδηγίες της Περιφέρεια Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
kyranakis.jpg
«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα

«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
ΑΣΓΜΕ: «Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες
Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει και γιατί ανησυχούν γονείς και εκπαιδευτικοί
ΑΣΓΜΕ: «Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες