Κεραμέως για σχολικό εκφοβισμό: «Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα με δύσκολη λύση»
«Το bullying είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα με πολύ δύσκολη λύση», τόνισε η Ν. Κεραμέως - Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού - bullying, μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμεώς, τονίζοντας πως αποτελεί «ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, με μια πολύ δύσκολη λύση». 

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο mega, επεσήμανε πως είναι ένα σύνθετο πρόβλημα χωρίς εύκολες λύσεις και ανέφερε πως από πλευράς υπουργείου υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν να κάνουν με περισσότερους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους στα σχολεία. 

Πρόσθεσε ακόμη, ότι φέτος προσλήφθηκαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αναφέροντας τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής και τις σχετικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών. 

«Θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα», είπε η υπουργός, ενώ ως μακροπρόθεσμα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού η ανέφερε μεταξύ άλλων τις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή η Ν. Κεραμέως τόνισε πως γίνεται διερεύνηση και έλεγχος των συνθηκών σε βάθος, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Τι θα γίνει με τις μάσκες στα σχολεία

Για την απόφαση υποχρεωτικότητας της μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός είπε πως το θέμα είναι στο τραπέζι συζητήσεων με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Μάλιστα πρόσθεσε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και είναι στην κατεύθυνση της ευρύτερης άρσης των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στα σχολεία.

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής αλλά η κατεύθυνση είναι προς την άρση του μέτρου», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Πανεπιστημιακή αστυνομία η Υπουργός ανέφερε πως αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το Σώμα σε επιλεγμένα πανεπιστήμια, καθότι δεν πρόκειται για οριζόντιο μέτρο. 

Αναφορικά με την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η Ν. Κεραμέως είπε πως ενισχύθηκε η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων της χώρας, μετατοπιζόμενοι σε ένα εξωστρεφές, δυναμικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ότι η χώρα αποκτά μία σημαντική θέση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη. 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διώξεις-Πειθαρχικά: Κλιμάκωση της επίθεσης στην εκπαίδευση
Πάτρα: Μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή (13/2) για τις διώξεις στην εκπαίδευση
Κλιμάκωση της επίθεσης στην εκπαίδευση»: Μια συζήτηση για το κύμα πειθαρχικών διώξεων, το νομικό πλαίσιο και τις κοινωνικές αντιστάσεις
Πάτρα: Μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή (13/2) για τις διώξεις στην εκπαίδευση
εξετάσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
Εισαγωγή σε πρότυπα, ωνάσεια και πειραματικά σχολεία: Κρίσιμες ημερομηνίες Απριλίου 2026
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
sintrivani
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι
Κρίσιμη η κατάσταση της 2,5χρονης – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι
κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται διπλή κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει» την Τσικνοπέμπτη
Συναγερμός ΕΜΥ: «Διπλό» κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται διπλή κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει» την Τσικνοπέμπτη