Κεραμέως για αυτοκτονία 14χρονου: Σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying
«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί» δήλωσε

Τη δέσμευσή της για τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, αλλά και την απόδοση ευθυνών που ενδεχομένως να προκύψουν έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε.

Μία μάχη δύσκολη η αντιμετώπιση του bullying

«Δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν» πρόσθεσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκή.

Κόπτσης: «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση»

Χθες από την πλευρά του ο ΓΓ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ύστερα από την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο του 14χρονου μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Σεπόλια δήλωσε ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για να εξεταστεί αν οι καταγγελίες για bullying σε βάρος του 14χρονου ευσταθούν ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση.

Όσον αναφορά στον διευθυντή του Γυμνασίου ανέφερε ότι στις καθημερινές επικοινωνίες που έχει μαζί του, εκείνος επιμένει ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ καταγγελία για bullying σε βάρος του 14χρονου.

Επιμένει στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τέλος όσον αφορά στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία η Νίκη Κεραμέως επέμεινε στην πολιτική της Κυβέρνησης παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από φοιτητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές και ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία της με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί.

Ξεκαθάρισε δε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, όπως προβλέπει ο νόμος, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα. Ωστόσο, σε δημοσίευμά της η Καθημερινή ανέφερε σαφώς ότι «σε πρώτο χρόνο τα 400 στελέχη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν στα campus είτε οπλοφορώντας είτε συνοδευόμενα από ένοπλους αστυνομικούς».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο;
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
aeroplano
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
Πέρα όμως από τους επίσημους κανονισμούς και τη διεθνώς καθιερωμένη ορολογία, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή πλευρά: ένας ανεπίσημος κώδικας που...
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
Τι αλλάζει στους μισθούς των εκπαιδευτικών από 1η Ιουνίου 2026 – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
μέλλον της εργασίας
Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια της πραγματικότητας
Πίσω από τα οφέλη της αυτής της τεχνολογίας, αρχίζουν να αναδύονται και ανησυχητικές ιστορίες που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία των χρηστών.
Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια της πραγματικότητας