τάξη, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
«Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψυχορραγεί από τα αναρίθμητα λειτουργικά και οργανικά κενά», τονίζει η ΠΕΑΔ

Πίνακα με τις προσλήψεις των αναπληρωτών της α΄ φάσης δημοσιεύει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), τονίζοντας πως η πρώτη φάση προσλήψεων αλλά και οι επόμενες φανερώνουν το μέγεθος των αναγκών στα σχολεία. 

Επισημαίνει παράλληλα, ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψυχορραγεί από τα αναρίθμητα λειτουργικά και οργανικά κενά.

«Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει από την αρχή της χρονιάς να είναι στελεχωμένα με προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στην στήριξη των μαθητών στην κάλυψη της ύλης των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και των ελλειμμάτων που δημιούργησαν οι δυσχερείς συνθήκες των προηγούμενων ετών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Π.Ε.Α.Δ. επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλες τις πλευρές ώστε να γίνει πλήρη κάλυψη των κενών, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλούς παράγοντες, όπως την κάλυψη όλων των κενών στη γενική και ειδική αγωγή, τον εξορθολογισμό των προσλήψεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες, την απορρόφηση των αναπληρωτών με πολυετή προϋπηρεσία και την ισοκατανομή στον αριθμό των διορισμών.

Αναλυτικά:

Θέμα: επικείμενοι διορισμοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η Π.Ε.Α.Δ. επιδοκιμάζει την συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης  για τους επικείμενους διορισμούς! Ωστόσο θα ήταν αναγκαίο να επισημανθεί ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψυχορρραγεί από τα αναρίθμητα λειτουργικά και οργανικά κενά. Η πρώτη (α) φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ενδεικτική των οργανικών κενών, καθώς και οι επόμενες φάσεις φανερώνουν το μέγεθος των αναγκών. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν αυτές οι ανάγκες και η επόμενη χρονιά θα έχει δυσβάσταχτο νούμερο αναπληρωτών με όλες τις επιπτώσεις που φέρει αυτό στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς με πολυετή προϋπηρεσία. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει από την αρχή της χρονιάς να είναι στελεχωμένα με προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στην στήριξη των μαθητών στην κάλυψη της ύλης των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και των ελλειμμάτων που δημιούργησαν οι δυσχερείς συνθήκες των προηγούμενων ετών.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε πίνακα με τις προσλήψεις αναπληρωτών της α΄ φάσης. 

proslipseis_anapliroton

Η Π.Ε.Α.Δ. επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλες τις πλευρές ώστε να γίνει πλήρη κάλυψη των κενών, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλούς παράγοντες. 

Η Π.Ε.Α.Δ. ζητάει διορισμούς με:

• Κάλυψη όλων των κενών στη γενική και ειδική αγωγή.
• Εξορθολογισμό των προσλήψεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
• Απορρόφηση των αναπληρωτών με πολυετή προϋπηρεσία.
• Ισοκατανομή στον αριθμό των διορισμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-1024x585.jpg
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και...
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι...
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της