ΠΕΑΔ: Το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση συγχωνεύσεων τμημάτων
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, την ίδια στιγμή που το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η αξιολόγηση και ήδη ο εκπαιδευτικός κλάδος είναι σε αναβρασμό»

Το ζήτημα των μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) σε σχετική της ανακοίνωση καλεί το υπουργείο να προτάξει τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση και να προβεί σε κλήση αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να συνεχιστεί σωστά η λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, βρέθηκε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο, μετά από μια αιφνιδιαστική αλλά και απαράδεκτη κίνηση του υπουργείου, να προβεί εν μια νυκτί σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί διευθυντές σχολείων την Παρασκευή το μεσημέρι έλαβαν, με οργή οι περισσότεροι, την απόφαση του υπουργείου για σύμπτυξη -συγχώνευση τμημάτων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας 27 με 28 παιδιά σε αίθουσες ακατάλληλες για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών. Παράλληλα, η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι δεν προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία και προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, την ίδια στιγμή που το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η αξιολόγηση και ήδη ο εκπαιδευτικός κλάδος είναι σε αναβρασμό. Να θυμίσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, έβαλαν πλάτη στην τηλεκπαίδευση και στήριξαν την Παιδεία στο σύνολό της μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Αντίθετα, το υπουργείο λειτουργεί τιμωρητικά με την απόφαση αυτή, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος. Καλούμε λοιπόν το υπουργείο:

1) Να προτάξει την δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας.
2) Να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.
3) Να προβεί σε κλήση αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων προκείμενου να συνεχιστεί σωστά η λειτουργία των σχολικών μονάδων.


Η ΠΕΑΔ ως θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρακολουθεί τα γεγονότα και αναμένει διορθωτική κίνηση του υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εαβ
Φτιάξε και εσύ ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο! Μπορείς! Ήδη σχεδιάζει ένα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία!
Ο σχεδιασμός είναι το πανεπιστήμιο της ΕΑΒ να διαρθρωθεί σε τρεις σχολές τετραετούς φοίτησης, ξεκινώντας από τη σχολή αεροναυπηγικής και αεροπλοΐας.
Φτιάξε και εσύ ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο! Μπορείς! Ήδη σχεδιάζει ένα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία!
sxoleio
Προσλήψεις αναπληρωτών: Πριν από τα Χριστούγεννα η ειδική Πρόσκληση - τον Ιανουάριο η τοποθέτηση στα σχολεία
Νέα Πρόσκληση για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή
Προσλήψεις αναπληρωτών: Πριν από τα Χριστούγεννα η ειδική Πρόσκληση - τον Ιανουάριο η τοποθέτηση στα σχολεία
ιδιωτικα πνεπιστημια
Οι διεργασίες για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ εντείνονται - Σε αναβρασμό οι ιδιοκτήτες των κολεγίων
Οι ιδιοκτήτες των κολεγίων ζητούν να αδειοδοτηθούν με βάση όρους βιωσιμότητας, οι οποίοι θα εξαρτώνται από το πλήθος των φοιτητών τους
Οι διεργασίες για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ εντείνονται - Σε αναβρασμό οι ιδιοκτήτες των κολεγίων