ΠΕΑΔ: Το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση συγχωνεύσεων τμημάτων
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, την ίδια στιγμή που το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η αξιολόγηση και ήδη ο εκπαιδευτικός κλάδος είναι σε αναβρασμό»

Το ζήτημα των μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) σε σχετική της ανακοίνωση καλεί το υπουργείο να προτάξει τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση και να προβεί σε κλήση αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να συνεχιστεί σωστά η λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, βρέθηκε ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο, μετά από μια αιφνιδιαστική αλλά και απαράδεκτη κίνηση του υπουργείου, να προβεί εν μια νυκτί σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί διευθυντές σχολείων την Παρασκευή το μεσημέρι έλαβαν, με οργή οι περισσότεροι, την απόφαση του υπουργείου για σύμπτυξη -συγχώνευση τμημάτων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας 27 με 28 παιδιά σε αίθουσες ακατάλληλες για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών. Παράλληλα, η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι δεν προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία και προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, την ίδια στιγμή που το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η αξιολόγηση και ήδη ο εκπαιδευτικός κλάδος είναι σε αναβρασμό. Να θυμίσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, έβαλαν πλάτη στην τηλεκπαίδευση και στήριξαν την Παιδεία στο σύνολό της μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Αντίθετα, το υπουργείο λειτουργεί τιμωρητικά με την απόφαση αυτή, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος. Καλούμε λοιπόν το υπουργείο:

1) Να προτάξει την δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας.
2) Να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.
3) Να προβεί σε κλήση αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων προκείμενου να συνεχιστεί σωστά η λειτουργία των σχολικών μονάδων.


Η ΠΕΑΔ ως θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρακολουθεί τα γεγονότα και αναμένει διορθωτική κίνηση του υπουργείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΥ Χαλκίδας
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι επίορκοι εφοριακοί και οι συνεργοί τους στη Χαλκίδα - Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί μια δικογραφία...
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
panelladikes_panellinies_alfavita.jpg
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»
«Στην προσπάθειά της να διορθώσει το σφάλμα, η Επιτροπή, έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο», καταγγέλλει ο γονέας
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»