ειδικη αγωγή
Σχετικά με την αγορά tablet και laptop στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται με «μπλοκάκι» ή δελτίο παροχής υπηρεσιών

Να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και οι καθηγητές των ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και αυτοί που εργάζονται με «μπλοκάκι», δελτίο παροχής υπηρεσιών, ώστε να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «η ανάγκη της χρήσης των σύγχρονων ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία είχε αναφανεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η έλλειψη δεξιοτήτων στην διαχείριση αυτών των μέσων ισοδυναμεί πλέον με έναν ιδιότυπο “αναλφαβητισμό”, που προκαλεί στον διδάσκοντα ή στον διδασκόμενο αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου του. Αυτή η πραγματικότητα κατέστη περισσότερο επιτακτική στα χρόνια της πανδημίας, κατά τα οποία τα περιοριστικά μέτρα επέβαλαν την εξ αποστάσεως, on line, διδασκαλία.

Η Πολιτεία αντιλαμβανόμενη το επείγον της κάλυψης αυτής της ανάγκης, προσέτρεξε ενισχύοντας οικονομικά τους ενδιαφερόμενους. Ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες συγκαταλέγεται και το Πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”, το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) των 200 ευρώ, που διατίθενται για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, το “Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των τελευταίων”.

Μάλιστα, με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, από τις 5 Μαΐου, το voucher των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, θα χορηγηθεί και στους 10.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα, με δημοσιεύματα, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την έγκριση από την Κομισιόν, σχετικού υπομνήματος, που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Ως γνωστόν, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία στην χώρα μας περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ακόμη εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ιδιωτικά φροντιστήρια ή που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα με “μπλοκάκι”, δελτίο παροχής υπηρεσιών».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί οι επαγγελματίες συμμετέχουν, επίσης, στο εκπαιδευτικό σύστημα, με τις ίδιες ανάγκες που έχουν και όσοι εργάζονται στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία» γι’ αυτό και ζητά τη χορήγηση και σε αυτούς του voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Δες εδώ όλες τα κορυφαία Tablet, Laptop και Desktop - Λάβε μέσω του you.gr Δωρεάν tablet ή από 99 ευρώ κορυφαίο laptop

Είσαι εκπαιδευτικός;
Με το iPad, το μέλλον των
μαθητών είναι στο χέρι σου.

Είναι ο.. υπολογιστής που θα λατρέψεις

Το iPad είναι εξοπλισμένο με ευφυείς επεξεργαστές σχεδιασμένους από την Apple σε συνδυασμό με τεχνολογία Neural Engine προηγμένης μηχανικής εκμάθησης. Χάρη στην ευελιξία του iPad, τις ταχύτατες επιδόσεις, την ολοήμερη διάρκεια της μπαταρίας και το ειδικά σχεδιασμένο iPadOS περνάς από την έμπνευση στη δημιουργία όποτε κι όπου θες. Ικανό να φέρει εις πέρας τις πιο απαιτητικές εργασίες καλύτερα από πολλούς, καλούς φορητούς υπολογιστές της αγοράς.

Χρησιμοποίησε το voucher των 200 ευρώ και απόκτησέ το πιο εύκολα, οικονομικά και γρήγορα στο you.gr

Είσαι εκπαιδευτικός;
Με το Mac, το μέλλον των
μαθητών είναι στο χέρι σου.

Λατρεύεις να το χρησιμοποιείς.

Το Mac σε πολλές χώρες μεταμορφώνει την εμπειρία της εκπαίδευσης στην τάξη, εδώ και 30 χρόνια. Κάθε Apple συσκευή δίνει πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάθησης. Συνεχίζει να εμπνέει συνδέοντας το ευρύ φάσμα των εφαρμογών του με τους διαρκώς εξελισσόμενους τρόπους δημιουργίας, παρουσίασης και κοινής χρήσης περιεχομένου.

Χρησιμοποίησε το voucher των 200 ευρώ και απόκτησέ το πιο εύκολα, οικονομικά και γρήγορα στο you.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων