Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα- Πώς θα γίνεται η χορήγηση του voucher
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ένα πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου και ήταν να αρχίσει πριν το Πάσχα. Η πλατφόρμα αντικατάστασης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση για καινούριες, εκτός απροόπτου, είναι πλέον θέμα ημερών να ανοίξει.

Ποιες συσκευές επιδοτούνται

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται

  • Ηλεκτρικές κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Πώς θα γίνεται η αίτηση

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αίτηση θα γίνεται σε ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε σημειώσει: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό».

Την ώρα που η ακρίβεια και οι τιμές στο ρεύμα οδηγούν σε απόγνωση τα νοικοκυριά, χιλιάδες είναι οι πολίτες που αναμένουν εδώ και καιρό να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Όπως έχει τονιστεί εξάλλου από τον αρμόδιο υπουργό, «έχουμε κάνει μια μελέτη που δείχνει ότι εφόσον το νοικοκυριό αντικαταστήσει τρεις συσκευές ενεργοβόρες που είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης με καινούργιες πολύ υψηλής ενεργειακής κλάσης μπορεί να έχει μια εξοικονόμηση που ξεπερνάει ακόμα και το 30% της ετήσιας κατανάλωσης».

Οι δικαιούχοι της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται κατάταξη των ενδιαφερομένων που θα κάνουν αίτηση.

Ο στόχος του υπουργείου είναι 200.000 νοικοκυριά, αν όμως γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Σε αυτή την περίπτωση, θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους. Προτεραιότητα πάντως αναμένεται να έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ένα παλιό air condition ή μια πολύ παλιά ηλεκτρική κουζίνα που είναι εκτός λειτουργίας, δεν θα μπορείτε να κάνετε αίτηση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα