mat apth
INTIME NEWS
Παραμένουν τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ, με την κατάσταση να είναι τεταμένη - Σε εξέλιξη διαμαρτυρία φοιτητών

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο ΑΠΘ, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο χώρο, την ώρα που πραγματοποιείται συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος, οι δυνάμεις καταστολής θα παραμείνουν στο ΑΠΘ μέχρι αύριο το πρωί για να αποτραπούν φθορές στο «Στέκι στο Βιολογικό», όπου πραγματοποιούνται εργασίες.

Τις προηγούμενες ημέρες τα ΜΑΤ αποχωρούσαν μόλις έφευγαν οι εργάτες που εκτελούν οικοδομικές εργασίες. Σήμερα το συνεργείο αποχώρησε, οι αστυνομικοί όμως παρέμειναν.

Από το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα φοιτητές βρίσκονται στην πλατεία Χημείου και διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών στο σημείο, ζητώντας να φύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, επιμένει ότι η βιβλιοθήκη στο χώρο όπου στεγαζόταν το «Στέκι στο Βιολογικό» θα γίνει, κάνοντας λόγο για «μειοψηφίες».

Βίντεο από infolibre.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιωάννινα
Ιωάννινα: Καθίζηση 3 μέτρων έξω από το 8ο ΓΕΛ – «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε μαθητές»
Σκούπα του Δήμου «βυθίστηκε» στο σημείο όπου 10 λεπτά πριν συγκεντρώνονταν δεκάδες μαθητές
Ιωάννινα: Καθίζηση 3 μέτρων έξω από το 8ο ΓΕΛ – «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε μαθητές»
Πυροσβεστική Ακαδημία
Πανελλαδικές 2026: Η προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία
Εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή υποψήφιων, μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων, στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής...
Πανελλαδικές 2026: Η προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία