apth mat
Konstantinos Tsakalidis/ SOOC
Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Νομικής, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ιατρικής, ΣΟΦΕΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΑΠΘ

Έντονη είναι για ακόμη μια μέρα η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Νομικής, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ιατρικής, ΣΟΦΕΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία του ΑΠΘ και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιπρύτανη οικονομικών του Ιδρύματος που επέμεινε για ακόμη μια φορά στη στήριξη της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Με πολύμορφη δραστηριότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων τους, συνεχίζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου η δράση των συλλόγων. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται τουρνουά ποδοσφαίρου στη πλατεία χημείου με σύνθημα "Έξω η αστυνομία από τις σχολές - οι φοιτητές ζητούν σύγχρονες σπουδές!". 

Συνεχίζουν αύριο με πορεία μέσα στο ΑΠΘ με αφετηρία το Πολυτεχνείο στις 12:00 και συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα στη πλατεία χημείου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ :

Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! 

Με τους συλλόγους, τους αγώνες, τη δύναμή μας τους χαλάμε τα σχέδια – δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Καταδικάζουμε τη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επανειλημμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές με τους αγώνες, τα αιτήματα, τις επιθετικές μας διεκδικήσεις, με τους συλλόγους μας έχουμε αποδείξει ότι δεν θα δεχτούμε την παρουσία τους στο χώρο που σπουδάζουμε. 

Ξέρουμε καλά ότι η παρουσία, η προσπάθεια νομιμοποίησης εικόνων δυνάμεων καταστολής στο χώρο του Πανεπιστημίου αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, των αναγκών της αγοράς. Είναι εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν για τις σχολές μας, είναι φανερό ότι το Πανεπιστήμιο που οραματίζεται η κυβέρνηση, βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι «ανοιχτό» για τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής, την ελεύθερη επιχειρηματική δράση αλλά «κλειστό» για τις ανάγκες των φοιτητών, το δικαίωμα τους σε σπουδές με σύγχρονους όρους! Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα την ώρα που βρίσκεται στα σκαριά νέος νόμος – πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτύπημα στη φοιτητική μέριμνα, στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. 

Είναι τουλάχιστον προσχηματική αν όχι επικίνδυνη η επίκληση της κυβέρνησης, των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ ζητημάτων «ασφάλειας των φοιτητών», αυτό που προκαλεί ανασφάλεια όλο αυτό το διάστημα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι οι ολοένα και πιο δύσκολοι όροι ζωής και σπουδών τους, απόρροια της πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιβεβαιώνεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η ένταση της καταστολής πηγαίνει χέρι – χέρι, προμηνύει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις σπουδές και τα δικαιώματα μας! Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ένταση της καταστολής δεν αποτελούσε κάποια εμμονική επιλογή κάποιου υπουργού αλλά κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την υποβάθμιση των σπουδών μας! 

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από τι πραγματικά τους χαλάει τα σχέδια: είναι η ισχυροποίηση των συλλόγων μας, της συλλογικής διεκδίκησης για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!  

Καμία παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου – έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές μας!

Προχωράμε σε :

- Τετάρτη 27/04 

• στις 10.00 παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη ΣΘΕ

• στις 11.00 δράση ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης 

• στις 12.00 τουρνουά σκάκι στη πλατεία χημείου 

- Πέμπτη 28/04:

• στις 11.00 παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία 

• στις 12.00 τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου στη πλατεία χημείου 

- Παρασκευή 29/04 

• στις 12.00 στο Πολυτεχνείο πορεία φοιτητικών συλλόγων μέσα στο ΑΠΘ & συναυλία στη πλατεία χημείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...