paidagwgiko tmima
«Είμαστε υπέρ της αυτονομίας των παιδαγωγικών τμημάτων» δηλώνει στο alfavita ο Πρόεδρος της ΔΟΕ - Αύριο η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που θα ταχθεί κατά των συγχωνεύσεων

Στην άποψη ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έχουν διακριτά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες της ιδιαίτερης σχολικής πραγματικότητας και δεν πρέπει να συγχωνευθούν, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο τις επικείμενες συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων που προωθούνται στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Το ένα ράπισμα μετά το άλλο

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο, καθώς ήδη έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις από τη Σύνοδο των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών, ενώ στο σήριαλ των συζητήσεων για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη μπαίνει και η Ομοσπονδία των δασκάλων.

«Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ της αυτονομίας των παιδαγωγικών τμημάτων, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη από μια ενδεχόμενη συγχώνευση» τόνισε μιλώντας στο alfavita.gr o Πρόεδρος της ΔΟΕ, Θάνασης Κικινής.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι σχολές αυτές θα πρέπει να ενισχυθούν, ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανακατάταξη στον αριθμό των εισακτέων που αναπόφευκτα με τις συγχωνεύσεις θα υπάρξει μείωση, ενώ εγείρεται και ζήτημα σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα» συμπλήρωσε ο κ. Κικινής. 

Αύριο η συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

ekpa-ekpa.jpg

Στον απόηχο της αιχμηρής ανακοίνωσης της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών που τάχθηκε κατά των συγχωνεύσεων και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιζητά την συναίνεση των πρυτανικών αρχών «χωρίς να υπάρχει πλαίσιο διαλόγου με Σχολές ή Τμήματα», αύριο συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό να υπερψηφίσει το κείμενο, δημιουργώντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στο επιτελείο του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του alfavita.gr, το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών στο Μαράσλειο, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και συλλόγων εκπαιδευτικών, σε μια κοινή προσπάθεια να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η Σχολή Επιστημών της Αγωγής (Προσχολική Αγωγή και Παιδαγωγικά) του ΕΚΠΑ προχώρησε σε «συμβολικό λουκέτο» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις προθέσεις του ΥΠΑΙΘ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karkinos_6.jpg
Καρκίνος παχέος εντέρου: Εκρηκτική άνοδος στους κάτω των 40 – Τα προειδοποιητικά σημάδια
Η παθολόγος Zion Ko Lamm εξηγεί ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε και γιατί η πρόληψη αφορά πλέον όλες τις ηλικίες
Καρκίνος παχέος εντέρου: Εκρηκτική άνοδος στους κάτω των 40 – Τα προειδοποιητικά σημάδια
farmaka_farmakeia
Βρετανία: Μαϊμού φάρμακα αδυνατίσματος — Οργανωμένο έγκλημα παράγει «είδωλα» των νόμιμων σκευασμάτων
Η MHRA προειδοποιεί μετά τη μεγαλύτερη κατάσχεση παράνομων στυλό για απώλεια βάρους — παράνομες μονάδες συσκευασίας κατασκευάζουν προϊόντα που...
Βρετανία: Μαϊμού φάρμακα αδυνατίσματος — Οργανωμένο έγκλημα παράγει «είδωλα» των νόμιμων σκευασμάτων
Πληρωμή μέσω IRIS
ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω IRIS από 1η Δεκεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
Νέες τεχνικές προδιαγραφές και προθεσμίες συμμόρφωσης για POS, ERP και παρόχους πληρωμών
ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω IRIS από 1η Δεκεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές