paidagwgiko tmima
«Είμαστε υπέρ της αυτονομίας των παιδαγωγικών τμημάτων» δηλώνει στο alfavita ο Πρόεδρος της ΔΟΕ - Αύριο η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που θα ταχθεί κατά των συγχωνεύσεων

Στην άποψη ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έχουν διακριτά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες της ιδιαίτερης σχολικής πραγματικότητας και δεν πρέπει να συγχωνευθούν, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο τις επικείμενες συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων που προωθούνται στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Το ένα ράπισμα μετά το άλλο

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο, καθώς ήδη έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις από τη Σύνοδο των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών, ενώ στο σήριαλ των συζητήσεων για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη μπαίνει και η Ομοσπονδία των δασκάλων.

«Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ της αυτονομίας των παιδαγωγικών τμημάτων, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη από μια ενδεχόμενη συγχώνευση» τόνισε μιλώντας στο alfavita.gr o Πρόεδρος της ΔΟΕ, Θάνασης Κικινής.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι σχολές αυτές θα πρέπει να ενισχυθούν, ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανακατάταξη στον αριθμό των εισακτέων που αναπόφευκτα με τις συγχωνεύσεις θα υπάρξει μείωση, ενώ εγείρεται και ζήτημα σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα» συμπλήρωσε ο κ. Κικινής. 

Αύριο η συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

ekpa-ekpa.jpg

Στον απόηχο της αιχμηρής ανακοίνωσης της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών που τάχθηκε κατά των συγχωνεύσεων και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιζητά την συναίνεση των πρυτανικών αρχών «χωρίς να υπάρχει πλαίσιο διαλόγου με Σχολές ή Τμήματα», αύριο συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό να υπερψηφίσει το κείμενο, δημιουργώντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στο επιτελείο του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του alfavita.gr, το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων/Σχολών στο Μαράσλειο, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και συλλόγων εκπαιδευτικών, σε μια κοινή προσπάθεια να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η Σχολή Επιστημών της Αγωγής (Προσχολική Αγωγή και Παιδαγωγικά) του ΕΚΠΑ προχώρησε σε «συμβολικό λουκέτο» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις προθέσεις του ΥΠΑΙΘ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητο με υγραέριο
Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το αυτοκίνητο του άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει με υγραέριο μαζί με τα παιδιά του
Εκτός κινδύνου τα δίδυμα, φρουρούμενος με δύσπνοια ο 47χρονος
Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το αυτοκίνητο του άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει με υγραέριο μαζί με τα παιδιά του
εκπαιδευση
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
ΙΕΠ 2.jpg
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία
Το πρόγραμμα υλοποιείται με σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση συνολικής διάρκειας δεκατεσσάρων ωρών
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία