τράπεζα θεμάτων 2021
«Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα», τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για την Τράπεζα Θεμάτων

Άμεσα μέτρα για να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων φέτος, ζητά η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών και ταυτόχρονα κάνει λόγο για «εμμονή« του υπουργείου στην υλοποίησή της.

Οι καθηγητές τονίζουν πως η Τράπεζα Θεμάτων θα ευτελίσει περισσότερο την εκπαιδευτική πράξη και θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά αποτυχίας, με αποτέλεσμα τα φροντιστήρια να γίνουν απαραίτητα για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, με τα αντίστοιχα δυσβάσταχτα έξοδα για τους γονείς.

«Είναι φανερό  ότι  ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν πως στόχος είναι η επίδειξη ισχύος και η δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας στα σχολεία για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Τράπεζα θεμάτων – Ένα εμμονικό Υπουργείο

Είναι απαράδεκτη η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων φέτος.

Είναι φανερό  ότι  ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα.

Στόχος είναι αφενός μεν η επίδειξη ισχύος και αφετέρου η δημιουργία  στην κοινή γνώμη μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας στα σχολεία φέτος.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η παιδαγωγική πράξη και τελικά το ίδιο το σχολείο ελάχιστη ή καθόλου σημασία έχουν για το Υπουργείο Παιδείας.

Είναι απαράδεκτη η οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης.

    • Σαν να μην ήταν μία χρονιά covid, με χιλιάδες νοσήσαντες  μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξαιτίας των  ανύπαρκτων  μέτρων  για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
    • Σαν να μην χάθηκαν χιλιάδες ώρες μαθημάτων εξαιτίας των δικαιολογημένων απουσιών. 
    • Σαν να αναπληρώθηκαν στην ώρα τους και στο σύνολό τους οι  χαμένες ώρες.
    • Σαν να  μην υπήρξαν για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που αναπληρώθηκαν καθυστερημένα ή και δεν αναπληρώθηκαν.
    • Σαν να μην είναι μία χρονιά που τα γνωστικά και μαθησιακά κενά των μαθητών  δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αφομοίωση της ύλης. 
    • Σαν να μην υπήρχε το ανεκδιήγητο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που όρισε σε αρκετά γνωστικά αντικείμενα μία ύλη που δεν βγαίνει ούτε σε κανονικές χρονιές και που είναι ασύμβατη με τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών στην Α και Β Λυκείου.

Σαν να ζούσαμε σε μία άλλη χώρα, με ένα άλλο Υπουργείο Παιδείας…

Απαιτούμε άμεσα να παρθεί απόφαση για τη μη εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων φέτος.

Πιθανή επιμονή της Υπουργού Παιδείας στην υλοποίηση της Τράπεζας όπως προβλέπεται από το νόμο, θα ευτελίσει ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική πράξη, θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά αποτυχίας, θα σύρει τους μαθητές στα φροντιστήρια και θα υποβάλει τους γονείς στις ανάλογες δαπάνες.

Ας αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας έστω και για μία φορά  τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα