τράπεζα θεμάτων 2021
«Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα», τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για την Τράπεζα Θεμάτων

Άμεσα μέτρα για να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων φέτος, ζητά η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών και ταυτόχρονα κάνει λόγο για «εμμονή« του υπουργείου στην υλοποίησή της.

Οι καθηγητές τονίζουν πως η Τράπεζα Θεμάτων θα ευτελίσει περισσότερο την εκπαιδευτική πράξη και θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά αποτυχίας, με αποτέλεσμα τα φροντιστήρια να γίνουν απαραίτητα για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, με τα αντίστοιχα δυσβάσταχτα έξοδα για τους γονείς.

«Είναι φανερό  ότι  ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν πως στόχος είναι η επίδειξη ισχύος και η δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας στα σχολεία για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Τράπεζα θεμάτων – Ένα εμμονικό Υπουργείο

Είναι απαράδεκτη η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων φέτος.

Είναι φανερό  ότι  ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα.

Στόχος είναι αφενός μεν η επίδειξη ισχύος και αφετέρου η δημιουργία  στην κοινή γνώμη μιας επίπλαστης εικόνας κανονικότητας στα σχολεία φέτος.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η παιδαγωγική πράξη και τελικά το ίδιο το σχολείο ελάχιστη ή καθόλου σημασία έχουν για το Υπουργείο Παιδείας.

Είναι απαράδεκτη η οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης.

    • Σαν να μην ήταν μία χρονιά covid, με χιλιάδες νοσήσαντες  μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξαιτίας των  ανύπαρκτων  μέτρων  για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
    • Σαν να μην χάθηκαν χιλιάδες ώρες μαθημάτων εξαιτίας των δικαιολογημένων απουσιών. 
    • Σαν να αναπληρώθηκαν στην ώρα τους και στο σύνολό τους οι  χαμένες ώρες.
    • Σαν να  μην υπήρξαν για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που αναπληρώθηκαν καθυστερημένα ή και δεν αναπληρώθηκαν.
    • Σαν να μην είναι μία χρονιά που τα γνωστικά και μαθησιακά κενά των μαθητών  δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αφομοίωση της ύλης. 
    • Σαν να μην υπήρχε το ανεκδιήγητο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που όρισε σε αρκετά γνωστικά αντικείμενα μία ύλη που δεν βγαίνει ούτε σε κανονικές χρονιές και που είναι ασύμβατη με τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών στην Α και Β Λυκείου.

Σαν να ζούσαμε σε μία άλλη χώρα, με ένα άλλο Υπουργείο Παιδείας…

Απαιτούμε άμεσα να παρθεί απόφαση για τη μη εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων φέτος.

Πιθανή επιμονή της Υπουργού Παιδείας στην υλοποίηση της Τράπεζας όπως προβλέπεται από το νόμο, θα ευτελίσει ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική πράξη, θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά αποτυχίας, θα σύρει τους μαθητές στα φροντιστήρια και θα υποβάλει τους γονείς στις ανάλογες δαπάνες.

Ας αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας έστω και για μία φορά  τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sto-para-pente-i-gi-glitose-ti-sygkrousi-me-megalo-asteroidi.jpg
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη
Ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί το περασμένο Σάββατο από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Γκενάντι Μπορίσοφ από την Κριμαία, ο οποίος είχε ανακαλύψει το 2019...
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη