ΔΙΠΑΕ: Αναβρασμός και στο Διδυμότειχο για τη «μετακόμιση» της Νοσηλευτικής
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής αγώνα. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρήσουν στην έκδοση ψηφίσματος και σε αίτημα συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας

Μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η πρόταση της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ να μεταφερθούν Τμήματα του Πανεπιστημίου στις Σέρρες, κάτι που εφόσον συμβεί θα οδηγήσει σε αναγκαστική μετακόμιση περίπου 6.000 φοιτητές και τους καθηγητές τους, σήμερα επικρατεί αναβρασμός και στο Διδυμότειχο, καθώς έχει προταθεί η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής που (υπο)λειτουργεί εκεί, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας σαν κεραυνός έπεσαν στην κοινωνία του Διδυμοτείχου τα δημοσιεύματα, που φέρουν την διοικούσα επιτροπή του ΔΙΠΑΕ, στο οποίο ανήκει τα τελευταία τρία χρόνια το παράρτημα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας, τη μεταφορά της σχολής στην Αλεξανδρούπολη και κατ’ επέκταση στο ΔΠΘ.

Η πρόταση αυτή εντάσσεται στην γενική πρόταση του εν λόγω Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο, στα πλαίσια της  αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, κάτι που πυροδότησε την φοιτητική κοινότητα του εκπαιδευτικού Ιδρύματος. αφού πολλές σχολές πρόκειται να αλλάξουν έδρα.

Στο Διδυμότειχο μια πόλη που υποδέχθηκε πριν από 15 χρόνια τη Νοσηλευτική σχολή, σήμερα, μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, δραστηριοποιούνται 275 φοιτητές για τους οποίους καλούνται να αγωνισθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, προσπαθώντας να σώσουν ότι τους έδινε ζωή.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας συνομίλησε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρηστό Τοκαμανη, ο οποίος και εξέδωσε άμεσα σχετικό δελτίο τύπου, αλλά και με τον επίκουρο καθηγητή, Κώστα Βαφειάδη, το όνομα του οποίου ταυτίστηκε με την σχολή αυτή από την αρχή της λειτουργίας της.

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: Συγκαλεί έκτακτο ΔΣ αλλά και σύσκεψη της επιτροπής αγώνα

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,αλλά και έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής αγώνα την επομένη και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρήσουν στην έκδοση ψηφίσματος, αλλά και σε συνάντηση με τη Υπουργό Παιδείας. Παράλληλα τόνισε ότι θα ζητήσει και την δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών του Νομού και του Περιφερειάρχη, θεωρώντας ότι όσο δεν παίρνουμε θέση αφήνουμε το καθένα να εισηγείται  το ο,τιδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του κ Χατζηγιάννογλου υπήρχε ισοψηφία στη συζήτηση της συγκεκριμένης πρότασης στη Σύγκλητο, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν υπάρχει απόφαση και που μπορεί να ερμηνευθεί ως άρνηση να μεταφερθεί η Σχολή.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι η πρόταση αυτή δεν θα επηρεάσει την απώλεια τη σχολής, ούτε και με το να μην συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό, εκτιμώντας ότι όποιες αποφάσεις είναι να παρθούν θα αφορούν την επόμενη χρονιά.

«Έχουμε τα μέσα να επηρεάσουμε την Κυβέρνηση ώστε η Νοσηλευτική να παραμείνει στο Διδυμότειχο» τόνισε χαρακτηριστικά.

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/χατζηγιάννογλου-ρωμύλος-για-σχολή-νοσηλευτικής-05-04-22/

Χρήστος Τοκαμανης: «Θράκη δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη»

Στις δυσάρεστες εξελίξεις για την πόλη του Διδυμοτείχου αναφέρθηκε και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε η Σχολή, όπου με σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσε χθες καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους πολίτες, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην δημοτική αρχή κάνοντας λόγο «για ανικανότητα ατολμία και υπεροψία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σχολίασε την “ειρωνεία” μιας τέτοιας συγκυρίας, αφού όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ αύριο συζητείται στην ολομέλεια της βουλής το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη λέγοντάς πως, «Θράκη δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη».

«Γίνεται μια πνευματική κλοπή από το Διδυμότειχο, δηλώνει,  γιατί τόσα χρόνια δεν κατέστη δυνατό το ΔΠΘ να κάνει νέα σχολή όπως ήθελε η Αλεξανδρούπολη και τώρα θέλει να πάρει μια έτοιμη, αυτή του Διδυμοτείχου, προσθέτοντας ότι το Νομαρχιακό Νοσοκομείο είναι αυτό, που στηρίζει μια σχολή, υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι ευκαιρία να στελεχωθεί, ώστε και στην επιμόρφωση των φοιτητών να συνεισφέρει, αλλά και να αποσυμφορήσει την Αλεξανδρούπολη από ένα σημαντικό όγκο δουλειάς».

Δεν παρέλειψε ν αναφέρει ότι θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις με τη σχολή Ψυχολογίας διότι μάλλον αυτή είναι το κερασάκι στην τούρτα ή μια αντιπαροχή για να πάρουν τη Νοσηλευτική. «Όμως δεν πάει έτσι σχολίασε. Δεν είναι οικόπεδο η σχολή και αν το θεωρούν οικόπεδο είναι γωνιακό και δεν το δίνουμε σε κανέναν».

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/τοκαμάνης-χρήστος-για-σχολή-νοσηλαυτικής-05-04-22/

Κώστας Βαφειάδης: Βιαστείτε να δράσουμε πριν  είναι αργά για να μετανοήσουμε

Για επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά του Προέδρου της Διοικούσας επιτροπής κάνει λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης αφού ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ενώ  για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια υπήρξαν δυο μόνιμοι καθηγητές τώρα συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο.

Όπως αναφέρει ενώ ήταν όλοι θετικοί και το 2020 ομόφωνα αποφάσισαν την ένταξη του παραρτήματος στο Διδυμότειχο και ενέκριναν δυο μέλη ΔΕΠ, τώρα υπάρχει μια ανεξήγητη στροφή. «Λένε πως η μεταφορά της σχολής γίνεται με δεδομένη την ύπαρξη Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη. Δηλαδή στο Διδυμότειχο τι υπάρχει Κέντρο Υγείας ή αγροτικό ιατρείο; Πάνω στην ώρα που θα δίναμε τα  πρώτα πτυχία ΠΕ όλα ανατρέπονται».

Ο κ. Βαφειάδης θεωρεί, ότι η φωνή μας θα πρέπει να φθάσει στο Υπουργείο και ότι κάθε κινητοποίηση πρέπει να στείλει μήνυμα βροντερό και αδιαπραγμάτευτο. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε τόνισε, ότι δεν αγωνιζόμαστε για 20 φοιτητές αλλά  για 275 και το γνωρίζω καλά αυτό από τους ελέγχους που κάνω καθημερινά στα μαθήματα. Βιαστείτε να  δράσουμε πριν είναι αργά  για να μετανοήσουμε» δηλώνει με νόημα.

Αν πάλι εμείνουν στις αποφάσεις τους όπως δηλώνει, τότε θα πρέπει η πόλη να δει  τι ανταποδοτικά οφέλη θα έχει από την υπόθεση αυτή.

Όλα θα κριθούν τα επόμενα δυο 24ωρα για την πόλη του Διδυμοτείχου, που φαίνεται πως δεν πρόκειται «να το βάλει κάτω».

https://www.mixcloud.com/ertorestiada/βαφειάδης-κώστας-για-σχολή-νοσηλευτικής-05-04-22/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης