aimodosia
Μετά την πρώτη επιτυχημένη δράση, η συνεργασία των δύο σχολείων, του 6ο Γυμνάσιου & 5ο ΓΕΛ Αχαρνών συνεχίζεται, αγκαλιάζοντας έτσι και τη 2η πρωτοβουλία των μαθητών

Το 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 5ο ΓΕΛ Αχαρνών διοργανώνει τη 2η αιμοδοσία για φέτος, στο χώρο εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου, και σας καλεί να συμβάλλετε και να συμπαρασταθείτε στην προσπάθεια των παιδιών μας, γίνοντας οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες.

Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε ο κόσμος που ονειρευόμαστε με πράξεις, δείχνοντας πρώτοι εμείς με το παράδειγμά μας στα παιδιά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας απέναντι στους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Με μικρές κοινωνικές παρεμβάσεις σίγουρα δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τα παιδιά μας που είναι ο κόσμος όλος. Ας αφιερώσουμε εκείνη την ημέρα 10΄ λεπτά από τον χρόνο μας, δίνοντας δικαίωμα και πολύ περισσότερο χρόνο στην ζωή.

Αίμα μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε ενήλικας 18 και άνω.

275935722_505109061248340_6979980312022900208_n.jpg

Δηλώσεις Διευθυντή 6ου Γυμνασίου Αχαρνών

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών, σε συνεργασία με αυτήν του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών, συνεχίζουν με μία ακόμη δράση προσφοράς στον συνάνθρωπο, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Μετά από την 1η πετυχημένη οργάνωση αιμοδοσίας πριν 5 μήνες, έφθασε η στιγμή για την επόμενη 2η αιμοδοσία την 1/4/2021.

Το πρώτο μήνυμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και δεν μπορούσε παρά …να υπάρξει και συνέχεια! Συνειδητοποίησαν πολλοί ότι η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, ότι δεν γνωρίζει κανείς ποιος μπορεί να το χρειαστεί αύριο και ότι το μόνο που χρειάζεται για να βοηθηθεί κάποιος είναι να του δώσουμε 10’ από τον χρόνο μας. Περιμένουμε να πάρουμε μαζί μας πολλούς περισσότερους και να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς αίματος για τον συνάνθρωπο που δεν γνωρίζουμε.

Εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών

Απόστολος Σεμένογλου

Δηλώσεις Διευθυντή 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα

«Πριν μερικούς μήνες ξεκινήσαμε μία νέα παράδοση στο σχολείο μας, την οποία πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη για χρόνια πολλά υλοποιήσει. Ξεκινήσαμε τις ημέρες αιμοδοσίας. Και στο δικό μας σχολείο έχουν χαθεί παιδιά κατά το παρελθόν από τροχαία δυστυχήματα, έχουν βρεθεί συγγενείς μαθητών μας σε μεγάλη δυσχέρεια εξεύρεσης αίματος, κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ο κανόνας.

Γι’ αυτό ετοιμάζουμε -σε συνεργασία πάντα με το 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών- τη δεύτερη φετινή αιμοδοσία μας, με την οποία προσπαθούμε όχι απλώς να προσφέρουμε κάποιες φιάλες αίματος αλλά και να αλλάξουμε τη νοοτροπία της απάθειας και της αποχής στο μεγάλο ζήτημα της αλληλεγγύης προς τον νοσούντα και τον βαρέως πάσχοντα.

Σας περιμένουμε λοιπόν στη δεύτερη φετινή μέρα αιμοδοσίας, μεθαύριο Παρασκευή 1η Απριλίου αυτήν τη φορά στο 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών, δίπλα στο 5ο Λύκειο, στην Αγία Άννα.

Αντώνης Μιχαηλίδης, 5ο ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 14:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 19:00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιούπολη ρεθύμνου
Πιερρακάκης: Χρηματοδότηση 1,5 εκ.€ για αναβάθμιση κτηρίων, υποδομών και εξοπλισμού της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου
Δείτε τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται
Πιερρακάκης: Χρηματοδότηση 1,5 εκ.€ για αναβάθμιση κτηρίων, υποδομών και εξοπλισμού της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου
ιεπ
ΙΕΠ: Οι προσωρινοί πίνακες εισηγητών/αξιολογητών για τον εμπλουτισμό ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου
Δείτε τους πίνακες αποδεκτών και μη αποδεκτών αιτήσεων μετά από την αξιολόγηση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν
ΙΕΠ: Οι προσωρινοί πίνακες εισηγητών/αξιολογητών για τον εμπλουτισμό ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου