aimodosia
Μετά την πρώτη επιτυχημένη δράση, η συνεργασία των δύο σχολείων, του 6ο Γυμνάσιου & 5ο ΓΕΛ Αχαρνών συνεχίζεται, αγκαλιάζοντας έτσι και τη 2η πρωτοβουλία των μαθητών

Το 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 5ο ΓΕΛ Αχαρνών διοργανώνει τη 2η αιμοδοσία για φέτος, στο χώρο εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου, και σας καλεί να συμβάλλετε και να συμπαρασταθείτε στην προσπάθεια των παιδιών μας, γίνοντας οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες.

Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε ο κόσμος που ονειρευόμαστε με πράξεις, δείχνοντας πρώτοι εμείς με το παράδειγμά μας στα παιδιά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας απέναντι στους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Με μικρές κοινωνικές παρεμβάσεις σίγουρα δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τα παιδιά μας που είναι ο κόσμος όλος. Ας αφιερώσουμε εκείνη την ημέρα 10΄ λεπτά από τον χρόνο μας, δίνοντας δικαίωμα και πολύ περισσότερο χρόνο στην ζωή.

Αίμα μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε ενήλικας 18 και άνω.

275935722_505109061248340_6979980312022900208_n.jpg

Δηλώσεις Διευθυντή 6ου Γυμνασίου Αχαρνών

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών, σε συνεργασία με αυτήν του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών, συνεχίζουν με μία ακόμη δράση προσφοράς στον συνάνθρωπο, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Μετά από την 1η πετυχημένη οργάνωση αιμοδοσίας πριν 5 μήνες, έφθασε η στιγμή για την επόμενη 2η αιμοδοσία την 1/4/2021.

Το πρώτο μήνυμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και δεν μπορούσε παρά …να υπάρξει και συνέχεια! Συνειδητοποίησαν πολλοί ότι η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, ότι δεν γνωρίζει κανείς ποιος μπορεί να το χρειαστεί αύριο και ότι το μόνο που χρειάζεται για να βοηθηθεί κάποιος είναι να του δώσουμε 10’ από τον χρόνο μας. Περιμένουμε να πάρουμε μαζί μας πολλούς περισσότερους και να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς αίματος για τον συνάνθρωπο που δεν γνωρίζουμε.

Εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών

Απόστολος Σεμένογλου

Δηλώσεις Διευθυντή 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα

«Πριν μερικούς μήνες ξεκινήσαμε μία νέα παράδοση στο σχολείο μας, την οποία πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη για χρόνια πολλά υλοποιήσει. Ξεκινήσαμε τις ημέρες αιμοδοσίας. Και στο δικό μας σχολείο έχουν χαθεί παιδιά κατά το παρελθόν από τροχαία δυστυχήματα, έχουν βρεθεί συγγενείς μαθητών μας σε μεγάλη δυσχέρεια εξεύρεσης αίματος, κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ο κανόνας.

Γι’ αυτό ετοιμάζουμε -σε συνεργασία πάντα με το 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών- τη δεύτερη φετινή αιμοδοσία μας, με την οποία προσπαθούμε όχι απλώς να προσφέρουμε κάποιες φιάλες αίματος αλλά και να αλλάξουμε τη νοοτροπία της απάθειας και της αποχής στο μεγάλο ζήτημα της αλληλεγγύης προς τον νοσούντα και τον βαρέως πάσχοντα.

Σας περιμένουμε λοιπόν στη δεύτερη φετινή μέρα αιμοδοσίας, μεθαύριο Παρασκευή 1η Απριλίου αυτήν τη φορά στο 6ο Γυμνάσιο Αχαρνών, δίπλα στο 5ο Λύκειο, στην Αγία Άννα.

Αντώνης Μιχαηλίδης, 5ο ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 14:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 19:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ-Κεραμέως
Πώς στη φαντασία της Νίκης Κεραμέως η τραγωδία στα Τέμπη... δικαιώνει την πολιτική της!
Κεραμέως: Η αξιολόγηση στο δημόσιο είναι ένα από τα μηνύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Πώς στη φαντασία της Νίκης Κεραμέως η τραγωδία στα Τέμπη... δικαιώνει την πολιτική της!