ειδική αγωγή σεμινάριο
saintou kamara
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Το συγκινητικό «ευχαριστώ» - Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού» έγραφαν τα πλακάτ των μαθητών

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων που θα κρίνει την τύχη του Σαϊντού Καμαρά και την παραμονή του ή όχι στην χώρα μας

Το συγκινητικό «ευχαριστώ»

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του.

Νωρίτερα ο Σαϊντού Καμαρά είχε περάσει το κατώφλι του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφυγών στου Ρέντη για την επανεξέταση του αιτήματός του για να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού»

Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων συγκεντρώθηκε, για να δείξει τη στήριξή του, πλήθος κόσμου κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού». 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι συμμαθητές του Σαϊντού καθώς και άλλοι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μπραχαμίου, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ένωσης Γονέων Αγ. Δημητρίου.

Οι παραπάνω απαίτησαν «να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για την απόδοση ασύλου και διεκδικούν την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Επίσης, ζητούν να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.» όπως αναφέρει το 902.gr.

saintou

Η αίτησή του είχε απορριφθεί πρωτόδικα

Ο κόσμος εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο νεαρό προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που έφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η αίτησή του είχε απορριφθεί πρωτόδικα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί υπό απέλαση και κρατούμενος (!), για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα σε «Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης», δηλαδή σε απάνθρωπες συνθήκες όπως εκατοντάδες ακόμα, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, μέχρι να απελαθεί.

Στο πλευρό του Σαϊντού βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που άνοιξε και πανό έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών, όπως μεταδίδει το avgi.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»
Μήνυμα από το 112 ενόψει της κακοκαιρίας «Bogdan» - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις...
Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»